Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Ferrari lanceert de F10

ferrari_f10-voor

Ferrari heeft de nieuwe bolide gepresenteerd waarmee Felipe Massa en Fernando Alonso komend jaar een gooi naar de titel moeten kunnen doen. Het team heeft lang gewerkt aan de 2010-bolide; halverwege het teleurstellende 2009 werden al alle zinnen op deze opvolger gezet.

Tekst: Daan Jeuken

Terugslaan
“Dit wordt een erg belangrijk jaar voor ons”, opende Stefano Domenicali. “Het afgelopen jaar was om verschillende redenen niet erg positief. Met deze nieuwe F10 hopen we weer competitief te zijn, dat verdient Ferrari. We hebben twee nieuwe rijders: Fernando Alonso, een tweevoudig wereldkampioen op zoek naar zijn derde titel, en Felipe Massa, herboren na zijn dramatische ongeluk en terug op zoek naar de weg naar succes die in Hongarije werd doorbroken.”

ferrari_f10-boven

Emotionele droom
Voor Alonso was de onthulling van de nieuwe Ferrari een emotioneel moment - een groter contrast met zijn voorganger Kimi Räikkönen kan al bijna niet. “Deze eerste presentatie bij Ferrari is één grote emotie. Het hele team heeft de afgelopen maanden keihard gewerkt om deze droom te verwezenlijken. De uitdaging is nu aan mij om de volledige potentie hieruit te halen. Felipe en ik hopen de Ferrari-supporters naar een nieuwe titel te brengen.”

Teamgenoot Felipe Massa mag vanmiddag in Fiorano als eerste de F10 de sporen geven. “Het doet me erg goed om na zo’n moeilijk jaar hier weer bij de presentatie van een nieuwe Ferrari te staan. Ik ben trots, erg blij en heb meer zin dan ooit te voren om aan de slag te gaan. Ik hoop dat deze wagen competitief is en we weer om de titel kunnen strijden.”

ferrari_f10-schuin
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet