Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Rossi snel onderweg in Ferrari, Massa vandaag in actie

valentino_rossi

Valentino Rossi heeft de afgelopen twee dagen weer eens aan de Formule 1 mogen ruiken. De recordwinnaar van de MotoGP nam op het circuit van Barcelona plaats achter het stuur van de Ferrari uit 2008. De snelheid die de Italiaan liet zien stemde hem tot uitermate tevredenheid.

Tekst: Daan Jeuken

Kwalificatiesimulatie
Tijdens een kwalificatiesimulatie noteerde Rossi een snelste tijd van 1:21.900, te weten in een 2008-chassis en met GP2-gespecificeerde slicks. Jenson Button reed afgelopen jaar een poletijd van 1:20.527, in 2008 reed Räikkönen in 1:21.813 naar de poleposition. Zeker geen slechte tijd dus van Rossi.

“De laatste drie kwartier mocht ik een “time attack” doen met weinig benzine en verse banden”, aldus Rossi. “Van deze rondetijd had ik niet durven dromen.” Voor Rossi was het de eerste test op het circuit van Barcelona, voorheen testte hij de Ferrari op Mugello. “Ik vind het hier leuker, want deze baan is wat gemakkelijker. Zowel op de motor als in de auto is het een prachtig circuit, al is bocht 10 met een auto wel wat krap en kun je veel later remmen.”

Massa werkt aan terugkeer
Vandaag zal Felipe Massa plaatsnemen in de Ferrari. “De auto en de baan waren toch beschikbaar, dus leek het mij wel handig om de baan op te gaan en te werken aan mijn vertrouwen in de Formule 1,” aldus de Braziliaan die sinds zijn ongeluk in Hongarije al testte met de 2007-wagen op Fiorano en Mugello.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet