Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Racing Shows

Racing Shows: Sensationele Alfa collectie in Maastricht!

Alfa Romeo viert dit jaar haar 100 jarige jubileum. De jaarlijkse Interclassics en TopMobiel in het Maastrichtse MECC staan dit weekend dan ook geheel in het teken van het Italiaanse merk. De organisatoren haalden voor deze gelegenheid een deel van de unieke Alfa Storiche collectie naar Nederland.

Tekst en Foto’s Willem J. Staat

alfa_p3_monza
De Alfa van de legendarische Tazio Nuvolari uit de dertiger jaren.

Alfa Race Historie in Maastricht
Wie van Alfa Romeo, Autosport en Historie houdt,krijgt dit weekend in het Maastrichtse MECC de kans om een deel van de geschiedenis van het merk van nabij te aanschouwen en vrijwel zelden was er op Nederlandse bodem een dergelijke unieke collectie bolides te bewonderen. De geschiedenis van Ferrari begon bij Alfa Romeo. De Scuderia Ferrari runde in de 30er jaren het Alfa Team. De Alfa P2 van de legendarische Tazio Nuvolari uit 1933 is één van de paradepaardjes van Interclassics en Topmobiel.


alfa_zagato
Eveneens uit de dertiger jaren, de Alfa Zagato.
Thema 8C
De organisatie heeft de 8C als thema gekozen. Er zijn verschillende types 8C uit de dertiger jaren te bewonderen. Het commerciële aspect wordt ook niet vergeten want ook de recentelijk geïntroduceerde 8C Compettizione is in zowel Coupé-vorm als Spyder te zien.

alfa_gril
Dit Alfa handelsmerk behoeft geen nadere toelichting

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet