Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Racing Shows

Racing Shows: 88e Autosalon Brussel ecologische autosport de toekomst?

Mede door de huidige crisis is de autosport bij veel fabrikanten naar het tweede plan verdrongen. Crisis, hybride en ecologische autosport waren de gespreksthema’s op het 88e Autosalon van Brussel/European Motor Show die op 13 januari door de Belgische Prins Filip officieel geopend werd.

Tekst en Foto’s Willem J. Staat

bmw_2
De ecologische racetoekomst van BMW? De Vision

Sport niet op de voorgrond
In crisistijden staat de autosport bij de meeste fabrikanten in tegenstelling tot enkele jaren geleden niet meer op de voorgrond. Gelukkig zijn er nog steeds fabrikanten zoals Peugeot, Ford, Renault en KIA die een enorme commerciële waarde aan het sportaspect hechten. Anderzijds kunnen veel fabrikanten een voorbeeld nemen uit hun collega’s uit de motorwereld. Bij Yamaha werd op de European Motor Show op de persconferentie uitgebreid aandacht aan het sportsegment van het product besteed!

Elektrisch indoor karten de toekomst?
Anderzijds spelen ecologische ontwikkelingen in de huidige automobielwereld een belangrijke rol waaraan ook de autosport in de toekomst niet zal ontkomen. Bij de RACB (De Koninklijke Belgische Automobielclub) heeft men dit ingezien en introduceerde men met steun van L’Oreal Men Expert indoor karting met elektrisch aangedreven karts.

lairesns_vanthoor
ATS F3 kampioen Laurens Vanthoor in actie met een elektrische kart. Een pionier?

Frederic Maeyens van de RACB: “Met deze bijzondere indoor karting tonen wij aan dat deze karts net zo fel kunnen zijn als hun tegenhangers op conventionele brandstof. Indoor karting moet bezoekers van het nut, gebruik en plezier dat een anders aangedreven voertuig kan bieden. Onze indoor karting heeft een educatief karakter. Met deze elektrische karts willen wij het voorbeeld geven voor meer ecologische autosport.”

fiat_abarth
Autosport gelukkig hoog in het vaandel bij FIAT/Alfa Romeo
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet