Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Comeback Michael Schumacher: 'Ik heb ontzettend veel zin in rentree' (update)

michael_schumacher_ferrari_succes

Michael Schumacher keert definitief terug in de Formule 1. De zevenvoudig wereldkampioen uit Duitsland viert zijn rentree op 14 maart 2010 tijdens de Grand Prix van Bahrein in een Mercedes. De racelegende heeft een contract voor drie jaar bij Mercedes GP, het team dat dit jaar onder de naam Brawn GP zowel de rijderstitel (Jenson Button) als de constructeurstitel won.

Tekst: Marc Kok

Schumacher, die bij Mercedes een team gaat vormen met Nico Rosberg, nam in 2006 na 250 races afscheid van de Formule 1. Hij zou afgelopen seizoen al Felipe Massa vervangen bij Ferrari, maar een oude nekblessure hield toen een terugkeer tegen. Die blessure is nu geen breekpunt meer. "Ik kan nu inderdaad weer alles met mijn nek, hetgeen me afgelopen seizoen nog wel van een rentree afhield'', aldus Schumacher vandaag. "Ik kan met honderd procent zekerheid melden dat de nek geen halszaak meer is.''

Ross Brawn
Schumacher won vijf van zijn wereldtitels in een Ferrari (zie foto) en twee bij Benetton. Bij de grote successen van Schumachers WK-titels was Ross Brawn in het technische team betrokken. Bij Mercedes GP gaan de twee succesvolle F1-persoonlijkheden wederom een team vormen. Schumi zou komend jaar zeven miljoen euro gaan verdienen. De Duitser, die binnenkort zijn 41-ste verjaardag viert, won in totaal 91 GP's in zijn F1-loopbaan. Hij is daarmee verreweg de meest succesvolle Formule 1-coureur ooit. Nu het Duitse snelheidswonder weer drie seizoenen gaat racen, maakt hij kans de magische barrière van honderd GP-zeges te slechten.
 
Enthousiasme
Er is bij rijders, teams, supporters en ook F1-baas Bernie Ecclestone al veel enthousiasme over Schumachers terugkeer. De autosportwereld is meer dan benieuwd of de oude meester het nog kan.

'Weer veel energie'
Ook Schumi zelf is uitgelaten over zijn spectaculaire rentree. "In 2006 was ik moe van de Formule 1. Maar inmiddels zijn we drie jaar verder en heb ik weer net zoveel energie en zin als vroeger. Mijn accu voor de F1 is ondertussen helemaal opgeladen. Ik heb de afgelopen jaren wat met motoren gespeeld, maar ben nu klaar voor serieuze zaken.''

Brawn belde Schumacher
Eind vorige maand werd Schumacher door Ross Brawn gepolst of hij zin had om vanaf 2010 voor zijn renstal te gaan racen. "Omdat ook Mercedes bij het geheel is betrokken, voelde het meteen fantastisch aan'', aldus Schumi. In het begin van de jaren negentig maakte de coureur als talent al deel uit van het juniorenprogramma van Mercedes. Nu, bijna twee decennia later, keert hij terug bij het bekende automerk uit zijn geboorteland.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet