Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Lotus-baas en naamgever Virgin Racing vliegen elkaar in de haren

tony_fernandes_airasia_lotus

Zijn het kleurrijke figuren of gewoon enorme egootjes die elkaar het licht in de ogen niet gunnen? Na het vertrek van het F1-toneel van de flamboyante Flavio Briatore, brengen Tony Fernandes (zie foto) en Richard Branson in ieder geval wel weer wat reuring in de Formule 1.

Tekst: Marc Kok

De teambaas van de nieuwe F1-stal Lotus en de hoofdgeldschieter van Virgin Racing hebben beiden een luchtvaartmaatschappij en vliegen elkaar op het commerciële vlak het liefst in de haren. Vanaf komend jaar strijden ze dus ook tegen elkaar in de Formule 1. Dat heeft de puisant rijke heren geïnspireerd tot een opvallende weddenschap.

Gierend van de pret
Degene die in 2010 met zijn raceteam in de F1-eindstand lager eindigt dan de rivaal, moet een dag als steward gaan werken in een vliegtuig van de ander. Dus mocht Fernandes winnen, dan zal hij glimlachend Branson aan het werk zetten bij AirAsia. Wordt hij het echter de verliezer, dan zal Branson gierend van de pret Fernandes uitlachen vanuit de cockpit van Virgin. Bij AUTOSPORT.NL kunnen we al niet wachten op de uitslag. Ook zonder Flavio Briatore zijn er nog genoeg opvallende ego’s in het autosportwalhalla.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet