Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Advertorials

Advertorial: GT Academy 2010 van start, gamer gaat deelnemen aan Europese GT4 Cup

480_gt_academy_grid

Dat echt racen en virtueel racen steeds dichter bij elkaar komen is inmiddels een feit. Veel coureurs gebruiken games om ervaring op te doen op voor hen onbekende circuits. Maar ook andersom kunnen gamers nu hun weg vinden naar de autosport. Op 17 december is het startsein gegeven voor GT Academy 2010. Deze competitie geeft een voorproefje op de game Gran Turismo 5. Deelname aan deze competitie biedt gamers en autoliefhebbers de kans op de ultieme raceprijs, waaronder een intensieve opleiding tot coureur, het behalen van een internationale racelicentie en deelname aan een seizoen in de Europese GT4 Cup in een Nissan 370 Z. De timetrial demo, die nodig is om deel te kunnen nemen aan de GT Academy, is nu gratis te downloaden via de PlayStation Store.

Tekst en beeldmateriaal: PR

Meedoen aan de tijdritfase van GT Academy 2010 is alleen voor gamers uit deelnemende landen, ouder dan 18 jaar, in het bezit van een volledig rijbewijs en die voldoen aan de algemene voorwaarden voor de competitie. Verder is alleen een PlayStation 3 met internetverbinding vereist. De benodigde tijdrit (demo) van Gran Turismo is gratis te downloaden uit de PlayStation®Store en je bent klaar om mee te doen.

480_gt_academy_nissan_b

In de demo moet je op het roemruchte F1-circuit van de Indianapolis Motor Speedway tijden neerzetten met zowel de straatversie als een getunede variant van Nissans nieuwe 370Z, beide in speciale Gran Turismo-uitvoering. De gecombineerde rondetijden verschijnen in de nationale klassementen. Iedereen kan zo vaak meedoen als hij/zij wil.

Mark Bowles, PlayStation 3 Brand Manager van Sony Computer Entertainment Europe, kijkt uit naar het verloop van de competitie. “De tijdrit is een voorproefje op de nieuwe GT5. Meedoen is eenvoudig en de hoofdprijs is spectaculair. Aan de competitie van 2008 deden 25.000 gamers uit Europa mee. We denken dat er nog meer gamers zullen deelnemen aan de GT Academy 2010. Dit jaar doen er namelijk meer landen mee, waaronder Australië en Nieuw-Zeeland. Dit is dé kans om de stap naar een echte racecarrière te maken. Ik raad iedereen aan om online te gaan en een poging te wagen. Het F1-circuit van de Indianapolis Motor Speedway en de twee Nissans 370Z zien er ongelooflijk uit, dus dat is al genoeg reden om mee te doen.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet