Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Kamui Kobayashi: ‘Geen sushi maar racen bij Sauber’

kamui_kobayashi_toyota

Kamui Kobayashi hoeft volgend jaar niet noodgedwongen in het sushirestaurant van zijn vader te gaan werken. De Japanner heeft immers weer een F1-contract te pakken en wel bij het Formule 1-team van Sauber. Kobayashi heeft dat vooral te danken aan zijn sterke invalbeurten voor Toyota (zie foto) aan het eind van het seizoen 2009.

Tekst: Marc Kok

Kamui Kobayashi maakte afgelopen jaar goed gebruik van de blessure die vaste Toyota-rijder Timo Glock bij een ongeluk opliep. Tijdens de GP’s van Brazilië en Abu Dhabi reed de rookie erg sterk. Zeker zijn tweegevechten met Jenson Button, waarvan de wereldkampioenschap aardig gefrustreerd raakte, hebben indruk gemaakt op Peter Sauber. De baas van Sauber heeft de Japanner nu beloond met een contract voor 2010.
 
Sushi
Kobayashi is erg blij, aangezien hij geen budget had om zich ergens in te kopen. Als Sauber hem niet deze verbintenis had aangeboden, was de kans groot dat hij als werkloos coureur door het leven zou moeten gaan. "Dan had ik weer gewoon moeten gaan werken in het sushirestaurant van mijn vader'', aldus Kamui.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet