Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Regional

Formule Renault 2.0: MP Motorsport verwelkomt gloednieuwe bolide

2009mpfr20new010k

Het raceteam van MP Motorsport heeft een absolute primeur in huis. Teambaas Dick van der Wilt ontving deze week als eerste raceteam uit Europa de hagelnieuwe Formule Renault 2.0, die hij persoonlijk met de truck van de Renault Sport fabriek in het Franse Dieppe naar zijn werkplaats vervoerde. De monteurs en engineers maakten alvast kennis met de 215 pk krachtige Formule Renault tweeliter. Autocoureur Daniël de Jong zal komende vrijdag (18 december) een shake down houden om alle onderdelen van de Formule Renault 2.0 te testen op Circuit Park Zandvoort.

Tekst en foto’s: PR

Begin dit jaar maakte Renault Sport bekend dat er volgend seizoen een nieuwe Formule Renault 2.0 bolide geïntroduceerd zou worden. Na een tender kreeg Epsilon Sport, in samenwerking met Caparo, de opdracht om de nieuwe Formule Renault 2.0 auto te ontwikkelen. Nadat de levering enkele keren werd uitgesteld was het afgelopen maandag eindelijk zover.

2009mpfr20new001k

Groen licht
MP Motorsport kreeg van Renault Sport groen licht om de spiksplinternieuwe Formule Renault 2.0 met chassisnummer 2 op te halen. Met deze bolide zal het Nederlandse raceteam uitkomen in de Eurocup Formule Renault 2.0 en enkele races in de (NEC) Northern European Cup Formule Renault 2.0. Naar verwachting zal MP Motorsport rond 8 januari 2010 de tweede nieuwe bolide mogen verwelkomen.

Erg trots
Dick van der Wilt: "Ik ben bijzonder trots dat wij als eerste team van Europa de nieuwe Formule Renault 2.0 hebben binnengehaald. Het was lang wachten want de levering van de auto werd telkens uitgesteld. Vanaf nu kunnen we de Formule Renault 2.0 uitvoerig gaan testen en langzaam toewerken naar het nieuwe seizoen. We hebben alvast 10 sets nieuwe banden in huis gehaald en onze sponsor De Geus Koerier is momenteel onderweg naar Portugal om de regenbanden op te halen. De auto ziet er keurig verzorgd en goed afgewerkt uit. De nieuwe Formule Renault 2.0 is nu nog in de saaie carbon zwarte livery, maar straks staat hij in de traditionele geel zwarte kleuren van MP Motorsport.’’

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet