Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Belcar

Belcar: ZTC wordt in Belcar pakket geïntegreerd

De Zolder Touring Cup wordt vanaf 2006 in het Belcar pakket geïntegreerd. De VZW Terlaemen voegt vier series onder één concept samen, te weten BELCAR.

 ZTC
De Zolder Touring Cup komt in 2006 tijdens de Belcar weekends in actie

BELCAR MERKNAAM
De Mediagroup Van Dyck Belcar Endurance series blijft natuurlijk Top of the Bill in het pakket.Ook het principe van de Belcar blijft gehandhaafd, het kampioenschap blijft een uithoudingskampioenschap voor GT's, toerwagens en Silhouettes.

De series of cups die momenteel onder de naam Zolder Touring Cup en Sprinters Cup op de kalender prijken worden omgevormd tot drie series. Door het succes van de Sprinters Cup, worden moderne en historische auto's gescheiden, waardoor de klassen als volgt in het BELCAR product worden onderverdeeld.

Mediagroup Van Dyck BELCAR
BELCAR ENDURANCE CUP(BEC was Zolder Touring Cup)
BELCAR SPRINT CUP(BSC was Sprinters Cup)
BELCAR HISTORIC SPRINT(BHB).

De Belcar Endurance Cup oftewel de voormalige Zolder Touring Cup, blijft een lange-afstandswedstrijd, maar de duur van de wedstrijden wordt ingekort. Er zullen, onder voorbehoud, zeven wedstrijden plaatsvinden. De laatste wedstrijd blijft de Race Promotion Night.De Belcar Sprint Cup blijft ongewijzigd, maar het aantal wedstrijden wordt opgevoerd tot zeven.De Belcar Historic Sprint wordt exclusief voor Historische auto;s uitgeschreven. De laatste jaren maakten ze deel uit van de Sprinters Cup.

Geluid
De geluidsbeperking voor drie nieuw gevormde klasse zal nog steeds van toepassing zijn, maar de geluidsgrens zal realistischer zijn.

tekst en foto: Willem J.Staat.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet