Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: Actuele Audi A4 DTM voor Oliver Jarvis

480_jarvis-pole-01
Behaalde op Zandvoort als eerste rijder in de DTM-historie de pole met een één jaar oude auto: Oliver Jarvis

Het zat er al een tijdlang aan te komen en vanavond bevestigde Audi tijdens het eindejaarsfeestje van de sportafdeling in het hoofdkwartier van het merk in Ingolstadt dat Oliver Jarvis in 2010 de plek van Tom Kristensen zal innemen in het Audi Sport Team Abt Sportsline in de DTM. Dat betekent dat de 24-jarige Brit, de jongste rijder in het Audi-fabriekskader, de beschikking krijgt over een actuele Audi A4 DTM. Overigens geen nieuwe auto, want zoals bekend worden er uit kostenoverwegingen voor de DTM 2010 geen nieuwe auto's ontwikkeld. Er zal worden doorgereden met de auto's die ook het afgelopen seizoen al werden ingezet.

Tekst: René de Boer
Foto: ITR e.V.


Oliver Jarvis, die in 2007 Japans Formule 3-kampioen werd en in datzelfde jaar de prestigieuze Formule 3-Grand Prix van Macau op zijn naam wist te schrijven, werd voor het seizoen 2008 als jonge rijder aangetrokken door Audi. Daarmee volgde het Beierse merk dezelfde strategie als concurrent Mercedes-Benz, dat al eerder coureurs vanuit de Formule 3 naar de DTM liet doorgroeien. Jarvis liet in zijn eerste twee seizoenen in de DTM, telkens met een "Jahreswagen" van het Audi Sport Team Phoenix, een aantal goede prestaties zien. Tijdens de eerste race van het afgelopen seizoen op Hockenheim eindigde hij heel keurig als tweede en ook tijdens de DTM-ronde op Circuit Park Zandvoort werd hij uiteindelijk als tweede geklasseerd, nadat de uitslag van die race vanwege stalorders bij Audi werd herzien en Mattias Ekström achteraf werd teruggezet naar de derde plaats. Eerder al had Jarvis op Zandvoort voor een verrassing gezorgd, door als eerste rijder met een één jaar oude auto in de historie van de DTM de pole-position voor zich op te eisen.

Debuut in sportwagen
Op 31 oktober en 1 november van dit jaar nam Oliver Jarvis op initiatief van en betaald door Audi al deel aan de beide races van de Asian Le Mans Series op het circuit van Okayama in Japan. Of zijn debuut in een Audi-sportwagen volgend jaar een vervolg krijgt, staat nog niet vast. Datzelfde geldt voor de verdere rijdersbezetting van Audi in de DTM en in de lange-afstandswedstrijden. "We willen een zo goed mogelijk team aan de start brengen en daarvoor willen we ons zorgvuldig voorbereiden", verklaarde Audi-sportdirecteur dr. Wolfgang Ullrich in Ingolstadt. Ook voor Christijan Albers is afwachten dus nog het devies.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet