Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Britse GP komende jaren op Silverstone

start_silverstone

De Britse Grand Prix Formule 1 is de komende jaren op Silverstone. Dat heeft het circuit afgesproken met F1-baas Bernie Ecclestone.

Tekst: Marc Kok

Silverstone dreigde de Britse GP langdurig kwijt te raken aan Donington Park. Laatstgenoemde circuit had immers een megacontract met Ecclestone afgesloten om de Formule 1 vanaf 2010 liefst 17 jaar lang te huisvesten. Donington Park kon echter niet de financiering voor een noodzakelijke, grootscheepse verbouwing rond krijgen. Dus viel het Donington-plan finaal in duigen. Dit tot tevredenheid van Silverstone, dat komend jaar dus de ‘eigen’ Britse wereldkampioen Jenson Button op haar terrein kan showen.

Langdurige deal
Damon Hill is de voorzitter van de British Racing Drivers' Club, de eigenaar van Silverstone. De voormalig wereldkampioen Formule 1 is blij dat ‘zijn’ Silverstone nu een 17-jarige deal met Ecclestone heeft kunnen sluiten. Overigens kunnen beide partijen na tien jaar van de verbintenis af, zo is middels een clausule in het contract opgenomen. "We kunnen onze naam als thuis van de auto- en motorsport wederom waarmaken’’, aldus Damon Hill, die weet dat er in 2010 ook weer een MotoGP zal worden verreden op het vermaarde circuit. Silverstone zal binnenkort beginnen met een verbouwing van het pitcomplex en de paddock. Dat totale project zal zo’n anderhalf jaar in beslag gaan nemen, zo is de verwachting. Bovendien wil Silverstone meer tribunes met beter zicht op de baan gaan verzorgen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet