Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: David Coulthard in de DTM?

roc_coulthard
David Coulthard, vorige week tijdens de "Race of Champions" in Peking

In Duitsland berichten vrijwel alle dagbladen vanmorgen dat oud-Formule 1-coureur David Coulthard belangstelling toont voor de DTM. Daar is helemaal geen concrete aanleiding voor, behalve dat het Duitse sportpersbureau SID gisteren een mededeling van die strekking de wereld instuurde. Daarin wordt gemeld dat Coulthard eind oktober bij de DTM-finale op Hockenheim aanwezig was en daar gezegd heeft dat hij de racerij na een jaar pauze wel mist. Niks meer en niks minder. Vorige week, tijdens de "Race of Champions" in Peking, verklaarde Coulthard tegenover AUTOSPORT.NL nog dat hij "nog nooit met Mercedes over de DTM gesproken" heeft.

Tekst: René de Boer
Foto: Rebocar Automotive Productions


"Ik heb in 1995 een keer een C-Klasse uit de toenmalige DTM getest en dat was een heel serieuze auto. De DTM was in die tijd technisch zeer geavanceerd", herinnerde Coulthard zich. Dit jaar was de Schot twee keer bij Mercedes-Benz te gast tijdens DTM-races, maar het is zeker wat voorbarig om daaraan gelijk de conclusie te verbinden dat hij in de DTM gaat racen. Bovendien moet je je concreet afvragen hoe een eventuele DTM-deelname van Coulthard eruit zou moeten zien. Ervan uitgaande dat Ralf Schumacher er nog een jaar aan vastknoopt, wat op dit moment realistisch lijkt, en dat de bezetting van de overige drie actuele auto's bij HWA met Spengler, Di Resta en Paffett gelijk blijft, dan betekent dat, dat Coulthard alleen met een "Jahreswagen" zou kunnen rijden, waarvan het de vraag is of hij dat wil.

Audi een andere optie?
Audi zou voor de Schot een andere optie kunnen zijn, niet in de laatste plaats vanwege zijn link met Red Bull, dat zoals bekend het Abt-Audi-team in de DTM sponsort. Het is bovendien bekend dat Audi heel graag een prominente coureur (lees: een ex-Formule 1-rijder) in de gelederen wil hebben, om publicitair wat tegenwicht te bieden aan de mediawaarde die Mercedes-Benz met Ralf Schumacher binnenhaalt. Anderzijds heeft Audi zelf al een flink aantal rijders in het eigen kader en het is de vraag hoe Coulthard daarin zou passen. Vooralsnog hechten we dus nog niet teveel waarde aan meldingen met de strekking "Coulthard in de DTM".
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet