Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Superleague Formula

Superleague Formula: Nederlanders gaan voor podiumplaats tijdens finaleweekend

sf_rijders_2009

De afloop van dit seizoen Superleague Formula by Sonangol zal aankomend weekend in Jarama besloten worden. Hier zullen Liverpools Adrian Valles en Tottenhams Craig Dolby de strijd om het kampioenschap aangaan.

Tekst en foto: PR

Dit koppel is gedurende het hele seizoen al in een strijd om de koppositie verwikkeld. Valles staat al vanaf het eerste raceweekend in Magny-Cours aan het hoofd van het algemeen klassement,terwijl Dolby tot Zolder moest wachten om zijn eerste overwinning van 2009 te noteren. Nu, na 5 ronden en 13 races staat de Spanjaard 49 punten voor op de Engelsman en zullen zij aankomend weekend tot het uiterste gaan om het kampioenschap op hun naam te schrijven. In theorie maken ook Olympiacos en FC Basel nog een kans, met respectievelijk 91 en 97 punten achterstand op Valles. Maar met een maximum te behalen aantal van 100 punten, zijn hun kansen wel erg klein.

Kleine stunt
De Nederlandse coureurs maken geen kans meer op het kampioenschap maar hopen wel nog op een kleine stunt in het laatste weekend. Buurman, op de zesde plaats met Anderlecht, over zijn seizoen: "De momenten dat alles meezat, reed ik heel snel en behaalde ik veel punten, maar door tegenslag is het seizoen over het algemeen toch teleurstellend verlopen. Ik hoop in Jarama op een podiumplek en veel punten waardoor ik mijn positie in het algemeen klassement nog iets kan verbeteren.''

Leren kennen
Net als de meeste coureurs, kent ook Carlo van Dam het circuit niet. Desalnietemin bereidt hij zich zo goed mogelijk voor: "Via videospellen en YouTube probeer ik op afstand het circuit zo goed mogelijk te leren kennen. Ik heb ook veel contact met iemand in mijn raceteam die het circuit wel goed kent. Aankomende vrijdag ga ik ook een paar rondjes lopen om zo goed mogelijk aan de start te verschijnen. Tot nu toe vind ik Superleague een mooie ervaring, alhoewel ik kritisch ben over mijn eigen resultaten. Ik hoop in Jarama nog iets moois te kunnen laten zien.''

Super Finale
Nadat in Monza slechts twee races werden gereden, zal in Jarama worden teruggegrepen op het bekende en unieke format van twee races gevolgd door een Super Finale. De uitslag van deze laatste race bepaalt de verdeling van het prijzengeld. Voor de coureurs die geen uitzicht meer hebben op de titel, biedt deze opzet een manier om alsnog het seizoen succesvol af te sluiten met een maximale geldprijs van 100.000 euro.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet