Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: Mattias Ekström op pole in Hockenheim

Mattias Ekström start morgen vanaf de pole-position voor de tiende en laatste race van het seizoen in de DTM. Op de Hockenheimring Baden-Württemberg kwalificeerde de Zweed zich met een rondetijd van 1:32.525 minuten als snelste. Naast de Audi-rijder op de eerste startrij staat de Brit Gary Paffett, die met zijn AMG-Mercedes C-Klasse de tweede tijd reed. Titelfavoriet Timo Scheider start direct achter pole-sitter Ekström als derde, met Mercedes-rijder Paul Di Resta naast zich.

Tekst: René de Boer
foto;s Willem J. Staat


polesitter_ekstrom
Grote vreugde bij ABT, pole voor Mattias Ekstrom
Het is al de derde keer dat Ekström in dit seizoen vanaf de pole vertrekt. Voor zijn werkgever Audi is het de achtste pole-position van het seizoen, waarmee het Beierse merk wat dat betreft dit jaar duidelijk beter is dan Mercedes-Benz, dat twee keer de snelste kwalificatietijd realiseerde. Met de beide titelkandidaten Gary Paffett en Timo Scheider op de plaatsen twee en drie in de startopstelling is de uitgangspositie voor de alles beslissende race van morgen in ieder geval bijzonder spannend.

titelkandidaten
Ondanks een klein incident in de pitlane waren er
geen hard feelings tussen de titelkandidaten
Gary Paffett en Timo Scheider.

In de eerste kwalificatieheat zet Ekström de snelste tijd neer, gevolgd door Green, Scheider, Paffett, Prémat, Engel, Di Resta, Legge, Winkelhock en Jarvis. Het meest prominente slachtoffer van de eerste sessie is de door griep geplaagde Bruno Spengler, die zich niet voor de tweede heat weet te kwalificeren. Dat lot treft ook Susie Stoddart, Mathias Lauda en de drie Kolles-Futurecom-Audi-rijder Tomás Kostka, Christian Bakkerud en Johannes Seidlitz.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet