Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Nederlanders in top 10 tijdens 12 uren van Magny-Cours

Afgelopen weekend is op het circuit Magny-Cours de afsluitende wedstrijd om het VdeV Endurance Modern kampioenschap verreden. Tijdens de 12 uurs race stonden ondermeer de Nederlanders Patrick Dirks en Frank Roos aan de start. Zij werden vergezeld door de Duitse routinier Heinrich Langfermann.

Tekst: Sander Dorsman

 frans_sportcars1

Het VdeV Endurance Modern kampioenschap geniet in Nederland nog relatief weinig bekendheid. En dat is jammer, want het door Erik van de Vyver georganiseerde kampioenschap kent een uniek startveld vol spectaculaire auto’s en een prachtige kalender. In het kampioenschap is het toegestaan om deel te nemen met 2 liter sportscars, GT auto‘s en Toerwagens GrA. Het veld telt anno 2005 ruim vijftig auto’s, waarvan ongeveer 30 prototype sportscars. Dit zijn dan ook de brute ingrediënten voor zeven spectaculaire lange afstand races op diverse circuits in Frankrijk, België en Spanje.

De 12 uurs race van Magny-Cours is traditioneel de seizoensafsluiter en werd afgelopen weekend verreden. Lopend door de paddock mag geconcludeerd worden dat de klasse met recht bestempeld kan worden als een soort “Petit Le Mans”. Men treft voornamelijk rijders uit diverse Europese Formule klassen en reguliere deelnemers vanuit de prestigieuze 24 uur van Le Mans. De rijders Patrick Dirks en Frank Roos verdedigen de Nederlandse eer.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet