Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
VLN

Div: VLN: Opnieuw winst voor Mamerow-Porsche


091017_vln_tilkeLaatste race voor Hermann Tilke
Tilke (foto), die vandaag zijn laatste race rijdt, is duidelijk langzamer en gaandeweg de race valt de Ford steeds verder terug. Uiteindelijk moet het duo de strijd staken als gevolg van een defecte versnellingsbak. De strijd aan kop gaat tussen de Mamerow-Porsche (Chris Mamerow/Dirk Werner), de Schnitzer-BMW (Andy Priaulx/Dirk Müller), de Hankook-Porsche (Jürgen Alzen/Dominik Schwager/Christian Menzel) en de snelste van de beide Phoenix-Audi’s (Hans-Joachim Stuck/Frank Biela/Frank Stippler). Aanvankelijk doet ook de Cup-Porsche van Uwe Alzen en Lance David Arnold sterk mee, maar om 14.23 uur krijgt Arnold een klapband links achter en verliest daardoor veel tijd.

Defecten in slotfase voor Audi en Manthey-Porsche

Ook de Audi met Dennis Rostek. René Rast en Nicki Thiim kan de aanvankelijk hooggespannen verwachtingen niet inlossen: een technisch defect met nog vijf minuten te gaan betekent de voortijdige uitval voor het trio. Datzelfde geldt voor de Manthey-Porsche met Marcel Tiemann, Timo Bernhard en Richard Lietz, die drie ronden voor het einde strandt met een defecte versnellingsbak in de Mercedes-Arena.

Fotofinish op plaats drie

Uiteindelijk is het net als twee weken geleden de Mamerow-Porsche die na 27 ronden en een rijtijd van vier uur en zeven minuten als eerste over de finishlijn komt. De fabrieks-BMW wordt bij zijn tweede optreden op de Nordschleife als tweede geklasseerd, een fraai succes voor het Schnitzer-team, dat als gewoonlijk de fabrieksinzet voor het team verzorgt. De derde plaats gaat na een spannende strijd naar de Hankook-Porsche met Jürgen Alzen, Dominik Schwager en Christian Menzel. Jürgen Alzen weet in de slotfase Frank Stippler in de nummer 80-Audi nét voor te blijven. De voorsprong had echter nauwelijks kleiner kunnen zijn: in de laatste ronde maakt Frank Stippler 20 seconden goed en de twee kemphanen komen bijna in fotofinish over de eindstreep.

091017_vln_bmw
De BMW eindigde bij zijn tweede VLN-race op het podium

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet