Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: Titelstrijd blijft open na winst Paffett in Dijon (lang)

groepsfoto_1e_3
1-2-3 voor Mercedes-Benz in Dijon met winnaar Paffett, geflankeerd door Di Resta (links) en Spengler


De titelstrijd in de DTM blijft open tot aan de finale over twee weken in Hockenheim. Met een keurige overwinning tijdens de negende en voorlaatste seizoensrace op het circuit van Dijon-Prenois halveerde Mercedes-Benz-coureur Gary Paffett zijn achterstand op Audi-rijder Timo Scheider tot zeven punten. Voor Mercedes-Benz was de première van de DTM op het voormalige Grand Prix-circuit in de Bourgogne-streek een groot succes: na 52 ronden eindigden vijf Mercedes-Benz-rijders op de eerste vijf plaatsen. Beste Audi-rijder was Timo Scheider, die na een keurige inhaalrace vanaf de 16e startplaats als zesde eindigde. Klapbanden hielden Audi-rijders Ekström en Kristensen van betere resultaten.


Tekst: René de Boer
Foto's: Willem J. Staat


spengler_1e_ronde
Bruno Spengler leidde in de beginfase

Scheider in eerste ronde al goed naar voren

Bij de start pakte Bruno Spengler de leiding, gevolgd door Tom Kristensen en Paul Di Resta. Timo Scheider, die gisteren tijdens de kwalificatietraining bij wisselende weersomstandigheden verkeerd gokte met de banden en daardoor niet verder kwam dan de 16e startplaats, kon in de eerste ronde al goed naar voren rijden, want bij de eerste doorkomst verscheen zijn naam op de tiende plaats. Dat merkgenoten Winkelhock en Prémat, die naast hem in de rechter startrij stonden, hem natuurlijk niet al teveel in de weg legden, mag duidelijk zijn.

Paffett en Ekström vooraan na eerste pitstops

Tot aan de eerste reeks pitstops reden Spengler, Kristensen en Di Resta probleemloos op de eerste drie plaatsen, maar nadat alle rijders hun eerste verplichte stop hadden afgewerkt, leidde Ekström voor Paffett. “Aanvankelijk waren Spengler en Kristensen iets sneller, dus ik besloot om eerder binnen te komen, en Mattias blijkbaar ook. Zo konden we in onze middelste stint een voorsprong opbouwen. Ik zette Mattias heel sterk onder druk. In eerste instantie, om hem te kunnen inhalen, maar toen dat niet lukte, was het in ieder geval zinvol om zo onze voorsprong te vergroten”, verklaarde Gary Paffett na afloop van de race.

di_resta_ronde_1
Di Resta stond flink onder druk, maar werd uiteindelijk toch tweede

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet