Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Superleague Formula

Superleague Formula: Ho-Pin Tung sterk in Monza

ho-pin_monza

Tijdens de kwalificatietrainingen op het circuit van Monza heeft Ho-Pin Tung een prima prestatie geleverd door als enige landgenoot door te dringen tot de shoot-outs voor de pole-positie. Yelmer Buurman kwam net iets te kort, Carlo van Dam had weinig geluk met een totaal onwillige PSV-auto.

Tekst en foto's: Matthé IJzerman

Voor Ho Pin Tung begon het weekend in Italië bepaald ongelukkig. In de eerste van de twee dertig minuten durende vrije trainingen bleek de motor van zijn Galatasaray-auto niet goed te lopen, wat een wissel noodzakelijk maakte. Hectisch werk bij zijn team zorgde ervoor dat, met nog tien minuten te gaan, Tung nog het staartje van de tweede training kon mee maken.

“Veel te weinig run-time dus om een goede afstelling te vinden. Toch heeft mijn team de auto aardig opgezet. Ik heb met Sébastien Bourdais wel een hele goede graadmeter binnen mijn team en het is leuk mijn tijden met die van hem te vergelijken. In sommige baangedeelten ben ik sneller dan hij, op andere stukken is hij dat weer”, vertelde Tung, die het in zijn kwalificatiegroep zo goed deed dat hij met zijn vierde tijd door mocht naar de kwartfinale van de pole-positie shoot-out, waar hij uitgerekend tegen zijn teamgenoot moest aantreden.
Bourdais was ruim een seconde sneller. “We hebben vlak voor die run nog wat aan de auto veranderd en dat werkte niet goed. Daarbij maakte ik zelf ook een foutje want ik zat even ietsje naast de baan. En dan ben je meteen gezien.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet