Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Superleague Formula

Superleague Formula: Nederlanders verwachtingsvol naar Monza

valles_wint_estoril

De vijfde ronde in dit seizoen Superleague Formula by Sonangol komt komend weekend vanuit Monza. Liverpool’s Adrian Valles (rechts op foto) zal daar zijn voorsprong in het algemeen klassement nog verder proberen te vergroten.

Tekst en foto’s: PR

De Spanjaard reist af naar Italië met een voorsprong van maar liefst 58 punten op de achtervolgers, aangevoerd door Tottenham’s Craig Dolby. De Engelsman was in Portugal Max Wissel in zijn FC Basel auto voorbij gegaan op de ranglijst nadat deze in de openingsrace problemen had met zijn versnellingsbak. Valles zal ook nog op een derde coureur moeten letten in Italië. De thuisfavoriet, Giorgio Pantano, is vastberaden om de titelrace nog spannender te maken in Italië voordat tijdens de laatste ronde in november de kampioen wordt bepaald. De AC Milan coureur heeft tot nu toe een stabiel seizoen gereden en staat vierde in het algemeen klassement, slechts 11 punten achter Wissel. Maar thuis in Monza, waar hij eerder al de GP2 en F3000 won, heeft hij alle troeven in handen om een tweede overwinning in Superleague Formula te behalen.

Ervaring helpt
“Dit weekend ga ik voor de overwinning”, bevestigt Pantano, die de tweede race in Magny-Cours op zijn naam zette: “Normaal gesproken rij ik redelijk goed in welke auto ik ook heb dus hopelijk zal dat ook het geval zijn in Superleague. Mijn ervaring in die andere kampioenschappen moet me ook kunnen helpen. Ik ken het circuit goed en dat helpt om je nog sneller te laten gaan. Een goed resultaat zal ook bijdragen aan een spannende titelstrijd, alhoewel dat natuurlijk ook afhangt van het resultaat van Liverpool in Monza. Ik heb niet genoeg aan alleen de punten want ik moet mijn achterstand op Adrian (Valles) verkleinen wil ik een kans houden op de titel. Als ik beide races win, of ik win er één en behaal een podiumplaats in de andere, is dat natuurlijk een mooi resultaat. Ik ga het maximale geven zodat ik bij de start in Spanje de aansluiting heb.”

Push-to-pass
“Monza heeft veel rechte stukken waar je de push-to-pass kunt gebruiken. Daarna zitten vaak stukken waar je hard moet remmen dus het is makkelijker om in te halen dan op andere circuits. Het is een circuit waar je, ook in de zogenaamde reversed-grid nog steeds een kans hebt om vooraan te eindigen.” Met het Monza circuit op korte afstand van de Italiaanse hoofdstad verwacht Pantano ook een grote opkomst van de gepassioneerde Rossoneri. “Het team heeft geen geweldige start van de competitie gehad dus hopelijk kunnen wij de fans iets geven om voor te juichen op het circuit!”, voegt hij toe.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet