Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DNRT

DNRT: Rudy van Buren wint Westfield Cup tijdens State of Art GP Classic


480_westfield_387

Race 1
Op zondagmorgen vond de eerste race plaatst, het had ´s morgens al even licht geregend en iedereen stelde zichzelf de vraag, zou het droog blijven? Op pole gestart moest Rudy van Buren voor de Tarzan afscheid nemen van de koppositie, want Daniël Sandifort had een bliksemstart en pakte de koppositie, voor Rudy van Buren en Sven Andries. Hij moest echter halverwege de eerste ronde beide kemphanen voorbij laten gaan en kwam als 4de weer voorbij start-finish.

Sven Andries had de leiding overgenomen, zo nu en dan stuivertje wisselend met Rudy van Buren. Race 1 werd gewonnen door Sven Andries, op 0.017 sec. gevolgd door Rudy van Buren. Hans Wellink had voorin mooie onderlinge strijd met Rik Nilsson, de snelle Duitser, die de gang er ook goed in had. Rik reed een aantal rondes op de 3de positie maar moest uiteindelijk met P4 genoegen nemen.

De als 5de gestarte Huub Vermeulen moest in zijn eerste wedstrijd in de Westfield Cup genoegen nemen met P8, net achter Cees de Maar. Daniël Sandifort was na zijn bliksemstart teruggevallen tot de 5de positie. Halverwege de wedstrijd zorgde een koelsysteem lekkage van Robert-Jan Hogenelst voor spektakel. Op het snelste gedeelte van de baan lag een spoor dat menig rijder even schrik bezorgde. Marcel Schoonhoven, die normaliter op safe rijdt, moest na een uitstapje vanaf de zijkant toekijken hoe tijdens deze race maar liefst 12 rijders onder de 2 minuten grens reden.

Johan van Winden had na zijn incident tijdens het vorige race-event de gang er weer goed in. Kirtan Nandkoemarsing reed sterk, maar hij werd na de race teruggezet in de uitslag na het maken van een jump-start. Ook na deze race werden de auto’s door de TC uitvoerig gecontroleerd, ook nu waren alle auto’s conform het reglement.

480_westfield_059

Race 2
Het had na race 1 al verschillende malen even licht geregend, niet bijzonder veel, maar voldoende om iedereen van de wijs te brengen. Zenuwachtig werd de bandenspanning tot vlak voor het oprijden aangepast. Zorgelijke blikken, zou het droog blijven?

Tijdens de opwarmronde voelde iedereen voor zich de situatie aan, stukken van het circuit waren listig, andere stukken waren nog vrijwel droog. Het 5 sec. bord werd getoond en het begon ook direct iets meer te regenen, het hele veld stoof onder leiding van de van pole gestarte Huub Vermeulen voor deze race op de Tarzanbocht af. Iedereen kwam er goed door, in de Hugenholtz bocht was het Mark Stroop die als eerste de controle over zijn wagen verloor en zo links en rechts een schrik reactie veroorzaakte. Gelukkig kon iedereen zonder schade zijn weg vervolgen.

Cees de Maar nam in de eerste ronde de leiding over van Huub Vermeulen en kwam als eerste weer over start-finish. Hans Wellink, een goede regenrijder, had zich al in de top 3 gemengd, Rudy van Buren reed in de tweede ronde naar P2 om een ronde later de leiding over te nemen en deze tot de finish niet meer uit handen te geven.

Hans Wellink volgde op ruime afstand als tweede, Rik Nilsson had zich stiekem naar de 3de positie gereden en deed zo goede zaken. Cees de Maar was tijdens de race steeds aan het stuivertje wisselen met Huub Vermeulen, uiteindelijk in het voordeel van Cees. Sven Andries, aanvankelijk ook in de kopgroep aanwezig, was in ronde 2 iets te gretig in de natte omstandigheden en moest na een uitstapje weer in het middenveld beginnen. Hij reed desondanks in combinatie met de steeds droger wordende baan en een snelste ronde tijd weer naar P4. Iedereen had zich aan deze listige omstandigheden goed aangepast, getuige het feit dat iedereen de wedstrijd kon uitrijden. Voor de laatste maal dit weekeinde werden er een aantal auto’s gecontroleerd door de TC, waarbij ook deze keer geen onreglementaire zaken werden vastgesteld.

De volgende wedstrijd van de TopGear Westfield Cup wordt gereden op zondag 27 september, dit keer op TT Circuit Assen.

Uitslag 5e wedstrijd weekeinde TopGear Westfield Cup 2009:
1 Rudy van Buren
2 Sven Andries
3 Hans Wellink
4 Rik Nilsson
5 Cees de Maar
6 Huub Vermeulen
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet