Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Belcar

Belcar wordt vanaf 2006 een merknaam

VZW Terlamen, de organisator van Mediagroup Van Dyck Belcar legt op dit ogenblik de laatste hand aan een concept dat uitblinkt in eenvoud en duidelijkheid: de BELCAR UMBRELLA.
VZW Terlamenkiest vanaf volgend seizoen voor een reeks autosportseries die hetzelfde label zullen dragen en die in elkaars verlengde komen te liggen. Uitgangspunt is het samenvoegen van 4 series onder één noemer: Belcar. Top of the bill is uiteraard Mediagroup Van Dyck Belcar.

Het kampioenschap Mediagroup Van Dyck Belcar blijft volgend jaar de vaandeldrager van de Belgische autosport. Het principe van Mediagroup Van Dyck Belcar blijft gehandhaafd, namelijk uithoudingsraces voor een cocktail van GT’s, Toerismewagens en Silhouettes.
De series (cups) die momenteel onder de naam Zolder Touring Cup en Sprinters Cup Zolder op de kalender prijken worden omgevormd tot 3 series, met name: Belcar Endurance Cup, Belcar Sprint Cup en Belcar Historic Sprint. Deze series worden zoveel mogelijk samen geprogrammeerd.
Belcar zal zijn tenten zowel op Circuit Zolder als in Spa-Francorchamps opslaan, en plant één uitstap naar het buitenland. Op Circuit Zolder treden de Belcar series samen in de arena met andere vooraanstaande series en uiteraard op raceweekends zonder geluidsbeperking (A-categorie).
De onderzoeken die aan de basis liggen van deze strategische optie, zijn van synergetische en marketing-, autosport- en milieutechnische aard. Ten eerste is er een wildgroei aan autosportevenementen in België. Je kan het de toeschouwer niet kwalijk nemen dat hij niet élk weekend naar het circuit trekt. .
Niet in het minst neemt Circuit Zolder door de plaatsing van de huidige Zolder Touring Cup en Sprinters Cup Zolder onder de ‘BELCAR UMBRELLA’ een aandachtspunt weg dat sinds lang in de pitlane en de paddock ‘top of mind’ is: de geluidsproblematiek. Niet enkel heeft dit consequenties voor de buurtbewoners, het is tevens een beslissing die de deelnemers van deze series zal plezieren. En geluidsbeperking zal nog steeds van toepassing blijven, maar de grens zal realistischer zijn.
De bekendmaking dat MINI Belgium zijn huidige deelnemers in dit concept wil onderbrengen, is een eerste bevestiging van de kracht van dit concept. Een partnership tussen MINI Belgium en Belcar kan enkel mooie resultaten opleveren.

Tekst: PR
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet