Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Regional

Eurocup Formule Renault 2.0: Podiumplaatsen voor Van Dam en Maassen

Door in de laatste Eurocup race van het seizoen als tweede te finishen heeft Carlo van Dam op het circuit van Monza zijn geweldige seizoen met een podium weten te bekronen! Van Dam’s teamgenoot Yann Clairay werd als winnaar afgevlagd, zodat SG Formula het teamkampioenschap wist te veroveren! De Vlaardinger kwam in de eerste manche op zaterdagmiddag met nog enkele ronden voor de boeg door een kapotte voorvleugel niet aan de finish, terwijl hij lange tijd op een vierde plaats had rondgereden. Adrian Zaugg tikte de bolide van Van Dam aan en de auto was door deze touché niet meer te besturen.
Van Dam die in de tweede race zijn beste seizoensprestatie op Italiaanse bodem neerzette, eindigde door dit succes op de vierde plaats in het Europees Formule Renault 2.0 Kampioenschap met precies 100 punten. Xavier Maassen reed naar een fantastische derde podiumplaats in de eerste wedstrijd.


Tekst: PR

Vlak voor de start van de laatste wedstrijd van het seizoen besloot Van Dam zijn slicks in te ruilen voor regenbanden. Van Dam kwam op het spekgladde circuit snel uit de startblokken en verschalkte Kobayashi en Ammermüller na de eerste bocht (Prima Variante) in de eerste ronde. De rijder met startnummer 33 kwam hierdoor vlak achter zijn teamgenoot Clairay te liggen en voerde de druk bij de Fransman verder op. Samen met Clairay en Kobayashi nam het drietal snel afstand van de rest van het deelnemersveld. Van Dam kon het tempo van Clairay goed volgen en behield makkelijk zijn tweede plaats. Na dertien ronden op het 5,793 kilometer lange circuit kwam Van Dam knap als tweede over de meet en pakte door de Frans-Nederlandse één twee overwinning op Monza niet alleen zijn beste seizoensprestatie, maar won tevens het kampioenschap bij de Formule Renault 2.0 teams!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet