Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

ADS: DTM: Groeten uit Brands Hatch

brands_3

Voor autosportliefhebbers is het heerlijk om in Groot-Brittannië te zijn. Autosport leeft hier meer dan waar ook, en zo is ook de jaarlijkse DTM-trip naar Brands Hatch in ieder geval voor uw verslaggever een feest! Het circuit in de fraaie omgeving van het graafschap Kent biedt een sfeer die je nergens anders aantreft. Goed, de infrastructuur is soms misschien niet helemaal zoals we die op het continent gewend zijn, sommige Duitsers klaagden erover dat hun stekkers niet in het stopcontact passen, maar als je je van dat soort kleinigheden niet teveel aantrekt, is het heerlijk! Een impressie van wat we op en om het circuit zoal zagen.


Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions, Willem J. Staat


brands_1

We kozen ditmaal voor de auto om de reis naar Brands Hatch af te leggen. De kennismaking met de Mercedes-Benz E 250 CDI beviel uitstekend. Een heerlijk comfortabele reisauto, volop ruimte, goed zittende stoelen en aangenaam zuinig: bij aankomst op het circuit was de tank nog niet eens voor drie kwart leeg! Voor de tocht over (of in dit geval liever: onder!) het Kanaal bleek de Eurotunnel weer eens de beste optie. Online geboekt via www.eurotunnel.com, via de automatische kentekenherkenning meteen met naam en toenaam aangesproken bij de incheck-terminal en direct op de trein. Achter me stonden twee auto's met teamleden van het Audi Sport Team Phoenix, waaronder teambaas Ernst Moser en hoofd techniek Jürgen Jungklaus. Die hadden natuurlijk wat kritiek dat ik in een auto van de concurrentie reed, maar ik zat riant in mijn E-Klasse wel een stuk comfortabeler dan zij met z'n vieren in hun Volkswagen... Vanuit het eindpunt van de trein in Folkestone is het naar Brands Hatch minder dan drie kwartier rijden. Tal van collega's wachtten op Heathrow minstens zo lang op hun bagage, en vervolgens nog eens op een shuttle naar de huurauto's...

brands_2

Altijd goed om eraan herinnerd te worden!

brands_4

Een van de leuke dingen van Engeland. Op het continent kom je zulke auto's op de persparking van een circuit in de regel niet tegen... Vraag van de dag: Merk, type en bouwjaar? Inzendingen zijn welkom bij de redactie.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet