Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: Paul Di Resta pakt pole voor Mercedes-Benz

Zoals bekend komt aan elke serie een keer een einde. Zo ook aan de sterke kwalificatiereeks van Audi in de DTM. Voor het eerst sinds Barcelona vorig jaar staat er morgen weer een Mercedes-Benz op de pole-position voor een DTM-race. Op het slechts 1,929 kilometer korte Indy-circuit van Brands Hatch eiste Paul Di Resta voor de tweede maal in zijn DTM-loopbaan de pole voor zich op. Met zijn rondetijd van 41,750 seconden kwalificeerde hij zich voor de beide Audi-coureurs Timo Scheider en Tom Kristensen. Bijzondere gast tijdens de kwalificatie was Formule 1-teameigenaar Frank Williams, die de training vanuit de pits volgde.

Tekst: René de Boer
Foto's Willem J. Staat

di_resta_3
Paul Di Resta op weg naar de pole.
Al in de eerste heat was Paul Di Resta de snelste, gevolgd door Spengler, Ekström, Scheider, Tomczyk, Winkelhock, Kristensen, Engel, Jarvis en Paffett. Daarentegen slaagden Prémat, Legge, Lauda, Kostka, Bakkerud en Seidlitz er niet in om de stap naar de tweede manche te maken. Lange tijd zag het ernaar uit dat ook Ralf Schumacher dit lot beschoren zou zijn, maar in de allerlaatste seconde reed hij toch nog in de top 14.

kristensen_box
Tom Kristensen was lange tijd kandidaat voor de pole


In de tweede heat was Di Resta opnieuw de snelste, gevolgd door Scheier, Tomczyk, Kristensen, Ekström, Green, Paffett en Spengler. Jarvis, Winkelhock, Schumacher, Rockenfeller, Engel en Stoddart waren na de tweede sessie klaar.

Spengler was de snelste man in de derde sessie voor Kristensen, Di Resta en Scheider. Die vier rijders verdeelden vervolgens in de “one-lap-shot”-sessie de eerste vier plaatsen, met het al genoemde resultaat. De top acht werd gecompleteerd door Tomczyk, Paffett, Ekström en Green.

premat_stoddart_outlap
Direct contact tussen Premat en Sotddart in hun eerste outlap!

“Ik voelde me heel goed. De auto liep perfect, ikzelf maakte geen fouten. Soms heb je van die weekeinden. Ik ben heel tevreden”, zei Paul Di Resta. “We waren lange tijd niet waar we moesten zijn. Het duurde vrij lang, maar we hebben nu de goede vorm teruggevonden. Ik ben blij dat dat nu op Brands Hatch, voor mijn eigen publiek is gebeurd. De titel is nog steeds haalbaar, al wordt dat natuurlijk lastig, maar ik zal er in ieder geval mijn uiterste best voor doen. Wellicht helpt het thuisvoordeel me hier morgen ook nog een beetje.”


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet