Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Superleague Formula

Superleague Formula: Ho-Pin Tung: transfer naar Galatasaray

sf_hopin_tung_atletico_1

Na drie ronden Superleague Formula, de raceklasse die de snelheid van het autoracen combineert met topvoetbal, is er een transfer te melden. De 26-jarige Nederlander Ho-Pin Tung, tot nu toe uitkomend in de auto van Atlético de Madrid, zal vanaf de komende ronde plaatsnemen in de Galatasaray-bolide.

Tekst en foto: PR

De Chinese Nederlander behaalde zijn beste resultaat in de Superleague Formula op 19 juli van dit jaar op het circuit van Zolder, België. Hij eindigde in de tweede race, waarbij uitgegeaan wordt van een omgekeerde startopstelling, op een mooie tweede plek. In het algemeen klassement staat Atlético op de 9de plaats. Tung's nieuwe club Galatasaray bekleedt de 15de positie.

Derde coureur
De transfer is opmerkelijk omdat Tung hiermee alweer de derde coureur wordt die in de geelrode auto plaatsneemt. Eerder waren Duncan Tappy, tijdens de eerste en tweede ronde, en Scott Mansell tijdens de derde ronde, de rijders voor de Turkse club. Het beste resultaat, de vijfde plaats tijdens de eerste race in Magny-Cours, werd tot nu toe door Tappy behaald.

Opmerkelijk
Ook Tungs plaatsvervanger bij Atlético de Madrid is opmerkelijk te noemen. De Spaanse Maria de Villota, dochter van voormalig F1 coureur Emilio de Villota, neemt de laatste drie ronden in deze serie voor haar rekening. De Madrileense wordt hiermee de eerste vrouwelijke rijder in deze klasse. De volgende ronde in de Superleague Formula by Sonangol vindt plaats op 5/6 september op het circuit van Estoril in Lissabon.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet