Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Superleague Formula

Superleague Formula: Ho-Pin Tung vervangen door dochter Emilio de Villota

maria_de_villota

Ho-Pin Tung is bij het Superleague Formula-team van Atletico Madrid vervangen door de Spaanse rijdster Maria de Villota. De 30-jarige dochter van voormalig Formule 1-coureur Emilio de Villota zal begin september haar debuut maken, wanneer de SF racet in Estoril.

Tekst: Marc Kok
Foto: Superleague Formula

Maria de Villota komt uit Madrid dus zal min of meer voor haar eigen stad gaan racen. Ze racet sinds 1997, toen ze in de kartsport begon. Maria de Villota heeft vervolgens meerdere jaren in de Spaanse Formule 3 gereden. Ze heeft tevens ook aan de 24 uur van Daytona meegedaan, Formula Audi Palmer gereden en wat races in het WTCC afgewerkt. Vorig jaar heeft ze nog een keer voor Audi in de DTM getest.

‘Fantastisch’
De Villota heeft vorig jaar ook al eens getest met de Superleague Formula. "Het is de meest sterke auto waarin ik ooit gereden heb’’, zegt ze. "Het is fantastisch om rond te racen met zoveel paardenkrachten.’’ Na Estoril zal De Villota ook de weekenden op Monza en Jarama racen in de SF. "Jarama is mijn thuiscircuit. Daar kijk ik nu al naar uit.’’
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet