Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Retro diversen

Retro: Rob Slotemaker Memorial Rallye op 12 september in Zandvoort

rob_slotemaker_2

Bijna dertig jaar geleden, op 16 september 1979, stierf hij op het circuit van Zandvoort in het harnas: de legendarische coureur Rob Slotemaker, die dit jaar overigens ook zijn 80-ste verjaardag zou hebben gevierd. Een moment om bij stil te staan. En dat gaat op 12 september aanstaande gebeuren met een uniek evenement: de Rob Slotemaker Memorial Rallye.

Tekst en foto’s: PR

In samenwerking met onder meer de Historische Auto Ren Club (HARC) en Circuit Park Zandvoort organiseert Slotemakers Anti-Slipschool een grandioos eerbetoon aan Rob Slotemaker, ooit het gezicht van Racing Team Holland en een heuse ambassadeur voor de Nederlandse autosport. Voor de Rob Slotemaker Memorial Rallye hebben zich inmiddels niet alleen diverse equipes, maar ook reeds een aantal sponsors aangemeld.

rob_slotemaker_1

Originele Triumph
Tijdens de eendaagse klassiekerrallye staan ook de auto’s waarmee Rob Slotemaker talloze races en rally’s reed centraal. De organisatie heeft zich inmiddels verzekerd van deelname van één van de originele Triumphs waarmee Rob geracet heeft. Deze auto wordt speciaal voor de Memorial Rallye vanuit Groot-Brittannië naar Nederland overgebracht.

Opbrengst voor Slachtofferhulp
De organisatoren van de Rob Slotemaker Memorial Rallye hebben zich feitelijk maar één doel gesteld: iedereen die Rob Slotemaker een warm hart toedroeg (en wellicht nog steeds toedraagt!) een geweldige dag bezorgen. De opbrengst van de dag zal geheel ten goede komen aan het Fonds Slachtofferhulp.

Slotemaker-auto's prioriteit
In principe staat het iedereen, mits in het bezit van een klassieker van ten minste 30 jaar oud, vrij om zich in te schrijven voor de Rallye. Het aantal equipes is echter beperkt en de bezitters van auto’s die een verbintenis hebben met Rob en zijn carrière krijgen prioriteit. Het inschrijfgeld bedraagt 160 euro all-in per equipe. Voor de totstandkoming van het eerbetoon tekenen Timo Rietbergen en Jan-Peter Nijmijer van Classic Events.

Voorlopig programma (onder voorbehoud):
09:00 uur Ontvangst
10:30 uur Eerste start vanaf de “oude slipschool”
16:30 uur Aankomst Circuit Park Zandvoort (opstelstraat bij Tango)
17:30 uur Eerste start voor de regulairity op het circuit
Parkeren op paddock nieuwe slipschool voor een display van de auto’s
18:30 uur Slotemakers Indische schotel
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet