Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Superleague Formula

Superleague Formula: Succes voor Ho-Pin Tung

480_ho-pin-zondag-site

Ho-Pin Tung is met zijn Atletico Madrid-bolide in de tweede race als zevende gefinisht. Het was dat hij de pitstop niet op het juiste moment kon afhandelen, anders was hij zeker op het podium geëindigd. Yelmer Buurman viel al na zes ronden met een defecte versnellingsbak uit en Dominique Muermans kon helemaal geen potten breken.

Tekst: Matthé IJzerman
Foto's: PR

480_yel-in-de-kraan-site

Voor Yelmer Buurman kwam er dus al snel een eind aan zijn raceweekend en zijn titelaspiraties. Na vijf ronden kwam er rook van de auto en toen hij eenmaal in de pits was bleek er een groot gat in het versnellingsbakhuis te zijn geslagen. Nergens was een reservebak te vinden, zelfs niet bij de organisatie, wat toch als een forse misser gerekend mag worden. Buurman kon dus al in de ochtend op weg naar zijn vakantieadres.

Ho-Pin Tung en Dominique Muermans togen wel vol aan het werk, met totaal uiteenlopend resultaten. Tung finishte de eerste race als negende, na van de 13e plaats te zijn gestart. “We hadden hier nog niet op een droog circuit gereden en aangezien ik hier überhaupt voor het eerst rijd, hadden we nog niet de beste set-up kunnen vinden. Toch heb ik er een paar weten in te halen”, aldus Tung, die de tweede race als 10e zou starten. Met een goed afgestelde bolide ging het dit keer nog veel beter en nog voor de pitstops begonnen was hij al voorin te vinden. Zijn teamgenoot Enrique Bernoldi (Flamengo’s) kwam als eerste binnen maar daar ging iets mis want die stop duurde veel te lang. “Ik moest meer dan drie ronden buiten blijven en zat klem achter de Galatasaray- en de PSV-auto. Die van Galatasaray kon ik redelijk snel inhalen maar Dominique reed me flink in de weg. Het ging om positie dus dat mocht maar het irriteerde me wel vreselijk. Ik was een klap sneller maar kon er niet langs komen zonder iets te forceren. Het geintje heeft me minstens een podiumplaats gekost want toen ik eindelijk mijn stop had afgewerkt lag ik weer zevende. Voordat de stops begonnen zat ik nog voor Tristan Gommendy (FC Porto, red.) en die heeft nota bene de race gewonnen. Ik was minimaal bij de eerste drie gekomen. Jammer maar wat het racen betreft heb ik het prima naar mijn zin gehad. De auto lag geweldig en daarmee heb ik zelfs de snelste raceronde gereden”, blikte Ho-Pin Tung terug.

480_dominique-zondag-site

Over Dominique Muermans viel helaas weinig moois te melden. Ook dit keer kon hij de PSV-fans niet in vervoering brengen. In de eerste race werd hij zelfs door de koplopers op een ronde gezet maar daarbij negeerde hij de blauwe vlaggen zodanig dat het tot boze reacties van onder andere Max Wissel (FC Basel) leidde. In de tweede race startte hij vanaf de tweede rij en finishte hij op bijna een minuut als elfde.

Uitslag race 1
1. FC Basel - Max Wissel 31 ronden in 45 min. 15”840
2. Glasgow Rangers – John Martin op 2”180
3. Corinthians FC – Antonio Pizzonia op 3”121
4. AC Milan – Giorgio Pantano op 3”953
5. Tottenham Hotspur – Craig Dolby op 11”490
6. Liverpool FC – Adrian Valles op 12”582
9. Atletico Madrid - Ho-Pin Tung op 23”533
15. PSV - Dominique Muermans op 1 ronde

Uitslag race 2
1. FC Porto – Tristan Gommendy 30 ronden in 45 min. 36”002
2. Sporting Lissabon – Pedro Petiz op 4”691
3. FC Basel op 6”623
4. Tottenham Hotspur op 7”776
5. FC Midtjylland – Kasper Andersen op 10”187
6. Liverpool FC op 11”540
7. Atletico Madrid op 17”468
11. PSV op 54”946

Stand
1. Liverpool FC 217
2. FC Basel 207
3. Tottenham Hotspur 196
4. AC Milan 154
5. FC Porto 146
6. FC Corinthians 139
7. RSC Anderlecht 122
9. Atletico Madrid 120
17. PSV 59

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet