Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Superleague Formula

Superleague Formula: Yelmer Buurman: ‘Ik geef fans iets om te juichen’

sf_zolder_bord

De kracht van topklasse autosport gecombineerd met de passie van voetbal arriveert komend weekend (18/19 juli) in België als de 2009 Superleague Formula by Sonangol op het hoofdmenu staat van circuit Zolder.

Tekst en foto’s: PR

UEFA Champions League giganten Liverpool FC en AC Milan waren de belangrijkste smaakmakers tijdens de openingsronde vorige maand op het circuit van Magny-Cours in Frankrijk. Desalniettemin, en hoopgevend voor de kansen op een thuisoverwinning, behaalde het Brusselse RSC Anderlecht een sterke tweede plaats in het algemeen klassement na sterke optredens van de Nederlandse coureur Yelmer Buurman in beide races.

Serieuze gooi naar titel
Buurman, 22 jaar oud, eindigde in de 2008 Superleague Formula seizoen als tweede in het algemeen klassement, toen met de PSV Eindhoven auto. Nadat hij afgelopen winter van auto wisselde is hij vastbesloten dit seizoen opnieuw een serieuze gooi naar de titel te doen. Wat zou een betere plaats zijn om zijn eerste overwinning te vieren voor zijn nieuwe club en de lokale Anderlecht fans dan in Zolder?

480_buurman-halve-finale-si

’Fans kunnen hopelijk juichen’
“Ik weet zeker dat er veel fans aanwezig zullen zijn en ik ben ervan overtuigd dat we ze iets kunnen bieden om voor te juichen," volgens Buurman. "Het brengt altijd een bepaalde druk met zich mee maar om in België voor Anderlecht te mogen racen zal heel bijzonder zijn. Deze samenwerking kwam pas net voor de eerste race rond, dus het resultaat in Frankrijk heeft me heel hoopvol gemaakt. Hiermee hebben we een mooie uitgangspositie voor de rest van het seizoen."

Favoriet circuit
Eens de thuishaven van de Belgische Grand Prix, is Zolder nu één van de zes beroemde Europese F1 circuits die op de 2009 Superleague Formula kalender prijken. Het is ook een van Buurman's favoriete circuits. “We staan slechts twee punten achter de koplopers en Zolder is een van mijn favoriete circuits. Ik heb hier in het verleden al heel vaak gereden en het is echt een goed circuit", vervolgt hij. "Ondanks een aantal technische problemen tijdens de kwalificatie vorige seizoen, behaalde ik toch een podiumplaats voor PSV in Zolder en hopelijk kan ik dit seizoen nog verder komen."

Hoge geldprijzen
De punten voor het kampioenschap die in de twee spannende 44+1 minuten Superleague Formula races behaald worden, zullen bij elkaar worden opgeteld. De club met de hoogste score wint de hoofdprijs van €100,000, de tweede plaats ontvangt €70,000 en de derde plaats €40,000.

Entree
Nadat op zaterdag de Superleague Formula kwalificatie heeft plaatsgevonden, zijn de kaarten voor volwassenen op zondag slechts €20 (kinderen onder 12 jaar hebben gratis toegang) en elke toegangskaart geeft recht op toegang tot alle evenementen en de Superleague Formula paddock.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet