Superleague Formula: Zolder Superleague decor voor tweede raceweekend

Na de seizoensstart drie weken geleden op het Franse F1-circuit van Magny Cours maakt de Superleague Formula zich op voor het tweede raceweekend van het seizoen. Komend weekend, op 17, 18 en 19 juli, komt de spectaculaire raceklasse waarbij racewagens in de kleuren van voetbalclubs tegen elkaar strijden namelijk naar Circuit Zolder in België, dat vlak onder Eindhoven gelegen is.
Tekst en foto's: PR
De race op Zolder, die is omgedoopt tot de Zolder Superleague, is de thuiswedstrijd voor de voetbalclubs PSV Eindhoven en het Belgische RSC Anderlecht. Bovendien is de race op Zolder ook de thuisrace van de Nederlandse racecoureurs Yelmer Buurman, Dominick Muermans en Ho-Pin Tung, die allen dit seizoen in de Superleague Formula actief zijn. Een uitgelezen mogelijkheid voor de Nederlandse fan om de favoriete club of coureur aan te komen moedigen of om de fraaie raceklasse van dichtbij te aanschouwen.
Veel bekende namen
'The passion of football joins the excitement of motorsport', luidt het motto van de Superleague Formula. De Spanjaard Adrian Valles was tijdens het eerste raceweekend op Magny Cours de smaakmaker door voor Liverpool FC twee van de drie races op zijn naam te schrijven. De concurrentie zat Valles echter op de hielen, want voormalig Formule 1-coureur Giorgio Pantano behaalde voor AC Milan ook een eerste plaats in Frankrijk. De Superleague Formula herbergt naast Pantano nog meer coureurs met een F1-verleden zoals Enrique Bernoldi, die bij veel Nederlanders nog bekend is als teamgenoot van Jos Verstappen bij Arrows F1 in 2001. Ook Antonio Pizzonia, in het verleden F1-coureur voor onder andere Williams en Jaguar, maakt dit jaar zijn opwachting in de Superleague Formula.

Gelijkwaardig
Alle auto’s die meedoen aan de Superleague Formula zijn gelijkwaardig en voorzien van onder meer een 750pk sterke V12-motor die een schitterend geluid maakt. De bolides kunnen zich qua snelheid en performance meten met de hoogste autosportklassen in de wereld. Omdat alles qua techniek gelijk is, komt het aan op de prestaties van het team en de individuele coureur. Bovendien is er voor de tweede race een reversed grid, waardoor de coureur die in de eerste race als laatste is geëindigd de tweede race van pole position mag starten. De winnaar van de eerste race moet bovendien als laatste starten en moet zich op die manier een weg naar voren werken. Dit resulteert in uiterst spannende races, spektakel is verzekerd.