Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
IndyCar

IRL: 11e Indycarzege voor Franchitti in Toronto. Doornbos uitgevallen



tagliani_toronto
Tagliani beleefde een sterk optreden maar maakte met Tomas Scheckter geen
vrienden
.

Canadese Hometownboys nemen de kop
Vanaf de 30e ronde domineerden de Canadese Hometownboys Tagliani en Tracy de wedstrijd. In de 33e ronde toucheerde Mike Conway de muur nadat hij door Paul Tracy werd ingehaald. Kort daarna kwam Tagliani voor zijn reguliere stop binnen en opteerde voor de hardere banden. Na de reguliere stops nam Tomas Scheckter de leiding over gevolgd door Helio Castroneves, die als tiende vertrokken was. Inmiddels had Wil Power weer de aansluiting aan de koplopers gevonden en reed derde maar verloor die weer voor zijn vaste stop. In de 42e ronde kwam Scheckter voor zijn reguliere stop binnen waardoor Castroneves de kop greep gevolgd door Ryan Hunter Reay, Alex Tagliani en Paul Tracy. Inmiddels was Robert Doornbos met versnellingsbakproblemen uitgevallen. In de 56e ronde kwam Tracy binnen voor zijn laatste stop.

In de 59e ronde zorgde Graham Rahal voor de derde neutralisatie nadat hij door Ed Carpenter werd geëlimineerd. Carpenter had Rahal eenvoudig niet gezien. Een geluk voor Franchitti net zijn laatste stop had gemaakt.

tracy_toronto
Tracy zorgde als vanouds voor spektakel

Tracy en Castroneves uitgeschakeld.
In de 65e ronde nam Franchitti de leiding over van Helio Castroneves, die direct onder druk kwam te staan van Paul Tracy. De Canadees zette de aanval in op Helio Castroneves maar de Braziliaan gooide de deur dicht waardoor beiden in de muur belandden. Castroneves kon nog op eigen kracht de pits bereiken maar voor hometown boy Tracy was de wedstrijd definitief over.Castroneves maakte zich niet bijzonder populair bij de lokale Tracy fans en werd voor het eerst in zijn carrière uitgefloten.Tracy was nog bijzonder mild in zijn commentaren. Beiden wilden elkaar niet de schuld geven.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet