Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
IndyCar

IRL:Underdogrol voor Dale Coyne Racing na historische zege op Watkins Glenn definitief voorbij

Justin Wilson bezorgde het team van Dale Coyne Racing gisteren op Watkins Glenn na 25 jaar eindelijk de eerste zege. Het team van Dale Coyne Racing is jarenlang de underdog van Indycar- en de voormalige Champcarseries geweest. Op Watkins Glenn kwam eindelijk de doorbraak.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s IRL/Honda Racing USA

dale_coyne_cameras
Een overgelukkige Dale Coyne op Watkins Glenn

Doorbraak Dale Coyne Racing
Het zwaar ondergefinancierde team van Dale Coyne was in het verleden vaak het lachertje in de Indycar- en Champcar paddock. Bij Penske Racing en Ganassi is sinds gisteren het lachen vergaan. Zij weten nu dat zij voortaan met Dale Coyne serieus rekening moeten gaan houden. Roger Penske was dan ook de eerste die Dale Coyne direct feliciteerde met het behaalde succes van Justin Wilson. Roger Penske: “Onze felicitaties aan het adres van Dale Coyne met zijn allereerste Indycar zege. Hij is altijd een vriend en tegenstander van ons geweest. Wij zijn erg blij voor hem en zijn team. Ze hebben er keihard voor gewerkt. Justin Wilson heeft een goede wedstrijd gereden en was de terechte winnaar”

558 starts zonder overwinning
558 races moest teambaas Dale Coyne het zonder overwinning stellen. Het vaak ondergefinancierde team moest in het verleden nog wel eens monteurs van andere teams lenen. Tijdens de Champcarwedstrijd op Assen twee jaar geleden hadden ze onvoldoende mensen voor de refuelling stops voor de auto van Katherine Legge, en werd er een beroep gedaan op de mensen van Lammertink.

wg1_4458
Justin Wilson was een klasse apart op Watkins Glenn.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet