Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
IndyCar

IRL: Justin Wilson bezorgt Dale Coyne Racing allereerste zege na 25 jaar!

Op het circuit van Watkins Glenn behaalde de Brit Justin Wilson de allereerste overwinning voor het team van Dale Coyne Racing. Een moment waarop het vaak zwaar ondergefinancierde team 25 jaar op heeft moeten wachten. Wilson nam in het begin van de wedstrijd de kop van Ryan Briscoe over.Robert Doornbos eindigde als negende.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Honda Racing USA

wilson_wg
Justin Wilson schrijft historie. Hij bezorgt het team van Dale Coyne na 25 moeizame
jaren de allereerste overwinning.


Openingsfase
Ryan Briscoe nam direct de kop gevolgd door Justin Wilson, Mario Moraes, Justin Wilson en Scott Dixon. Ryan Hunter Reay, die vorig jaar de wedstrijd won werd direct bij de start na een toché met Rafael Matos al werd uitgeschakeld. Justin Wilson zette in de openingsfase tweemaal de aanval op Briscoe in. In de vijfde ronde greep Justin Wilson de kop in een fantastische uitremmanoeuvre. Robert Doornbos had zich in de zesde ronde al opgewerkt van de 17e naar de 14e plek, terwijl Marco Andretti en E.J. Viso elkaar toucheerden waarbij Marco Andretti een lekke band opliep. Vervolgens reed Marco Andretti in de 8e ronde even bij Wilson en Briscoe in de weg.

In de 9e ronde kwam Graham Rahal voor zijn eerste brandstofstop binnen. Doornbos viel in de 11e ronde naar de 19e plek terug. Helio Castroneves had zich inmiddels van de veertiende naar de tiende plek opgewerkt. In de 14e ronde kwam Paul Tracy voor zijn eerste stop binnen. In de 18e ronde kwam leider Justin Wilson voor zijn eerste stop binnen, gevolgd door Helio Castroneves en Danica Patrick. In de 19e ronde volgde de eerste neutralisatie doordat Richard Antinucci in de grindbak verdween. Exact op dat moment kwam Ryan Briscoe binnen, die direct weer vertrok. Briscoe viel naar de elfde plek terug, terwijl Helio Castroneves al naar de vijfde plek was opgeschoven. Dario Franchitti zorgde kort daarop voor de tweede neutralisatie doordat Ed Carpenter en Mario Moraes elkaar toucheerden, waarbij de Schot beiden trachtte te ontwijken en daarbij zelf in de grindbak verdween.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet