Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 3

Formule 3: Triomf Renger van der Zande eerste manche Snetterton

renger_wint_snetterton_race1

Renger van der Zande heeft op het circuit van Snetterton zijn dominante vorm in de training en de kwalificatie omgezet in een klinkende zege in race 1. Een slechte start betekende een vierde plaats in race 2, maar dat mag de pret niet drukken.

Tekst en foto: PR

"De eerste race was een bevestiging van de vorm in de trainingen", begon Renger. "Ik had een perfecte start vanaf pole-position en reed moeiteloos naar de overwinning. De auto voelde geweldig aan en ik ging zonder problemen bijna een halve seconde per ronde sneller dan de rest. Op een baantje van iets meer dan een minuut is dat echt gigantisch!"

Enorm naar mijn zin
"Bij de tweede race kwam ik niet goed weg en aangezien inhalen hier bijna onmogelijk is, moest ik genoegen nemen met de vierde plaats. Ik heb het enorm naar mijn zin op dit moment. Het Hitech-team is een geweldig team om mee samen te werken en ik zit in een fantastische flow. Het lijkt allemaal vanzelf te gaan, zodra we naar buiten rijden zijn we snel. Dit was een absoluut topweekend en ik heb er erg van genoten." Renger bezet nu de derde plaats in het kampioenschap
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet