Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Max Angelelli verslaat Alex Gurney in zinderend slot op Daytona

De Italiaan Max Angelelli behaalde op Daytona zijn dertiende GrandAm-overwinning voor het team van Wayne Taylor met een Ford Dallara. Voor Brian Friselle was het zijn derde DP-zege.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s GrandAm

angellelli_br._250
Max Angelelli op weg naar de zege in Daytona

Spectaculaire finish
De Brumos Porsche 250 kende evenals de 24U van Daytona eerder dit jaar een zinderend slot. Max Angelleli nam in de 37e ronde van de 70 ronden tellende wedstrijd de leiding en stond die eigenlijk niet meer af. Alex Gurney pakte in de slotfase verschillende keren de kop op de infield sectie van de Speedway, maar op het ovalgedeelte pakte Max Angelelli opnieuw de kop. Alex Gurney: “Het was een enerverende wedstrijd voor ons. Het was warm en glad. Wij verloren gewoon bijna 4 km/u topspeed op de banking. Dat deed pijn. Max reed een goede race. Wij wonnen niet maar hebben er een goed gevoel over.” Ondanks het feit dat Gurney alles gaf verloor hij de wedstrijd met 0.270 seconden. De vijfde close finish in de geschiedenis van de Daytona Prototypes.

De combinatie Scott Pruett/Memo Rojas behoudt met 198 punten de leiding in het kampioenschap gevolgd door Angelleli/Friselle en Gurney/Fogarty. Het verschil tussen de eerste drie in het kampioenschap bedraagt slechts 3 punten. Memo Rojas vertrok vanaf pole en had de leiding 18 ronden in handen. Een lekke band wierp de combinatie Pruett/Rojas naar de 13e plek terug. In de slotfase wist Scott Pruett nog drie plaatsen goed te maken en eindigde tenslotte als 7e algemeen. De combinatie Ryan Dalziel/Bill Lester behaalde met hun BMW Riley de derde plaats.

De beide Brumos Porsche Rileys van Donohue/Law en Garcia/Rice kenden veel technische problemen Bij de Donohue/Law moest de bekabeling worden vervangen terwijl Garcia op het ovalgedeelte met een technisch probleem in de 36e ronde tot stilstand kwam en daarmee voor de tweede en laatste neutralisatie zorgde. In de GT-klasse zegevierde andermaal de Farnbacher Loles Porsche van Drik Werner en Leh Keen. Het was vierde overwinning in vijf races. Patrick Dempsey lag gedurende geruime tijd vierde in de GT klasse met de El Grado Tequila Mazda RX8, maar viel door een aanrijding met een Daytona Prototype naar de 11e plek in zijn klasse terug.

speed_busch
De enfant terribles van Nascar eindigden als tiende algemeen.

Uitslag
1. Angelelli/Friselle Ford Dallara 70 ronden
2. Gurney/Fogarty Pontiac Riley 70 ronden
3. Dalziel/Lester BMW Riley 70 ronden
4. Pew/Valainte Ford Riley 70 ronden
5. Friselle/Wilkins Ford Riley 70 ronden
6. Negri/Patterson Ford Riley 70 ronden
7. Pruett/Rojas Lexus Riley 70 ronden
8. Barbosa/France Porsche Riley 70 ronden
9, Krohn /Van de Poele Ford Lola 70 ronden
10.Busch/Speed Lexus Riley 70 ronden

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet