Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Bernie Ecclestone doet omstreden en controversiële uitspraken

In een omstreden interview in het dagblad “The Times” heeft Formule 1 goeroe Bernie Ecclestone zijn bewondering voor Adolf Hitler niet onder stoelen of banken gestoken. Ecclestone gaf duidelijk te kennen dat hij een voorstander van totalitaire regimes is.

Tekst Willem J. Staat

Bernie Ecclestone: “Hitler kreeg dingen voor elkaar”
Formule l baas Bernie Ecclestone stak vandaag zijn bewondering voor Adolf Hitler niet onder stoelen of banken. “Die man kreeg veel dingen gedaan en kon aan veel mensen leiding geven. In veel opzicht is dit misschien verschrikkelijk om te zeggen, maar buiten het feit dat Hitler dingen werden aangepraat waarvan ik niet weet of hij die echt wilde, kon hij leiding geven aan mensen en kreeg voor elkaar.Op het eind was hij toch niet zo’n goede dictator omdat hij de controle verloor. Ik geef de voorkeur aan totalitaire regimes tegenover democratieën.”

Saddam Hoessein
Bernie Ecclestone: “Saddam Hoessein was de enige die Irak onder controle kon houden. Wij hadden hem nooit mogen verjagen. Hetzelfde met Afghanistan. We vallen landen binnen zonder hun cultuur te kennen. De Amerikanen dachten waarschijnlijk dat Bosnië een gat in Miami was."

Sterke leiders
“Ik hou van sterke leiders en Max Mosley zou gezien zijn achtergrond een uitstekende Minister President zijn. Gordon Brown en Tony Blair proberen telkens iedereen tevreden te stellen. Daarom heb ik ook veel bewondering voor Margaret Thatcher omdat zij dingen voor elkaar kreeg. Zij heeft Engeland langzaam opgebouwd maar het bevindt zich nu weer in een neerwaartse spiraal. De politici zijn veel te bang voor verkiezingen” aldus Ecclestone.

Reactie Britse Joodse Raad.
Een woordvoerder van de Britse Joodse Raad vindt de uitspraken van Ecclestone met betrekking tot kleurlingen, vrouwelijke- en Joodse coureurs erg bizar. Bernie Ecclestone deed in het verleden nogal vreemde uitspraken over Lewis Hamilton en Danica Patrick. “Bernie Ecclestone zegt dat politiek niets voor hem is, daar zijn wij het absoluut niet mee eens.”



Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet