Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 3

Formule 3: Renger van der Zande onklopbaar in kwalificatie Snetterton

renger_vd_zande_blij

Renger van der Zande heeft op het circuit van Snetterton laten zien wie de snelste man is in het Britse Formule 3-veld. Na een dominant optreden in de vrije training op vrijdag, pakte de Hitech-coureur pole-position in de beide kwalificaties.

Tekst en foto: PR

Renger van der Zande is vanzelfsprekend erg tevreden met zijn snelheid. Tijdens de test op Snetterton van een week geleden zat hij niet helemaal vooraan, maar dat had een reden. "Bij die test waren we nog niet de snelste, maar dat kwam omdat we andere dingen aan het testen waren", zei hij. "Ik wist dat het er in zat, dus kwam ik vol zelfvertrouwen hier naartoe."

Dominant
Dat zelfvertrouwen bleek terecht, want de Nederlander is tot nu toe nog niet geklopt. "We zijn in elke training het snelste geweest en uiteindelijk pak ik beide pole-positions. Voor de tweede race staat mijn teamgenoot naast me op de eerste rij, dus je mag gewoon zeggen dat we dominant zijn. Ik ben blij met dit optreden, want het is echt overduidelijk dat we op dit moment het beste team zijn."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet