Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Superleague Formula

Superleague: Superleague Formula kondigt videogame aan

Superleague Formula gaat weer een versnelling hoger schakelen met de lancering in september van het eerste officiële videospel.

Tekst PR

superleague-formula-official-videogame_central_banners


Superleague Formula, in de startblokken voor het tweede seizoen, is de enige competitie ter wereld die topkwaliteit autosport combineert met de ‘s werelds beste voetbalmerken. De serie bestaat uit een opstelling van krachtige éénzits race-auto’s – waarbij veel van de beste voetbalclubs ter wereld vertegenwoordigend zijn – die allemaal voor de hoogste eer strijden op het race circuit.

Het kampioenschap vindt dit jaar plaats in de periode van juni tot november met races in Frankrijk, België, Groot-Brittannië, Portugal, Italië en Spanje. Beroemde clubs die voor het kampioenschap en de hoogste eer zullen strijden zijn voormalige UEFA Champions League winnaars Liverpool FC en AC Milan.

Net als op het circuit zal het spannende nieuwe Superleague Formula videospel de passie van voetbal combineren met de snelheid, spanning en emotie van auto racen. Zo ontstaat een spel dat daadwerkelijk aan zal slaan bij de wereldwijd miljoenen al bestaande gamers die zich bezighouden met spellen in de voetbal- en auto-sport.


De bekende specialisten Media Game en Image Space Incorporated vormen het brein achter de ontwikkeling en daaropvolgende lancering van het officiële spel. ISI heeft zeer veel ervaring – zij waren onder anderen verantwoordelijk voor de ontwikkeling van spellen als rFactor, F1 Challenge en NASCAR Thunder. Dit nieuwe spannende spel zal in september geïntroduceerd en via de officiële website van Superleague Formula: www.superleagueformula.com, voor PC’s gedistribueerd worden.

“Wij zijn enorm blij dat we deze overeenkomst met zulke gevestigde experts hebben kunnen sluiten,” zegt Superleague Formula President Alex Andreu. “Voetbal- en auto-sport spellen zijn wereldwijd enorm populair en ik weet zeker dat ons spel een enorme hit zal zijn bij alle gamers. Het zal niet alleen extra spanning toevoegen voor de al bestaande Superleague Formula volgers en fans van de deelnemende voetbalclubs maar het zal ons ook helpen om de bekendheid van de Superleague Formula onder een belangrijk en nieuw wereldwijd publiek verder te vergroten.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet