Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: Groeten vanaf de Norisring 2

hakkinene_coulthard
Te gast bij Mercedes-Benz: Mika Häkkinen (l.) en David Coulthard

De Norisring-race behoort tot de belangrijkste evenementen op de DTM-kalender. Hoewel ook hier de crisis op sommige fronten merkbaar is (enkele fabrikanten bouwen wat minder grote hospitality-units), wordt er nog steeds flink uitgepakt. Een impressie van wat we op en rond het circuit zoal tegenkwamen.

Tekst: René de Boer
Foto's: Willem J. Staat, Rebocar Automotive Productions


hunt_lauda

Twee zonen van oud F1-wereldkampioenen komen dit weekeinde in actie op de Norisring: Mathias Lauda (rechts) voor Mercedes-Benz in de DTM en Freddie Hunt als gastrijder in de ADAC Volkswagen Polo Cup.

abt_seat

Het circuit ligt naast het Frankenstadion, het onderkomen van de Duitse voetbalclub 1. FC Nürnberg, ook bekend als "Der Club". De in de ogen van veel Duitsers sympathiekere Beierse club (in vergelijking met het als arrogant bekendstaande Bayern München) keert komend seizoen na één jaar terug in de Bundesliga. "Wir waren nur mal kurz weg", luidt dan ook het toepasselijke opschrift op de SEAT van gastrijder Christian Abt, die in de kleuren van de 1. FC Nürnberg rijdt.

kaarten_gezocht

Amerikaanse taferelen: "Tickets wanted" kennen we normaal alleen uit Amerika van de Daytona 500 of de Indy 500. Nu heeft de zwarte handel blijkbaar ook op de Norisring zijn intrede gedaan. Het goede nieuws voor deze meneer: voor de komende DTM-race op Zandvoort zijn er nog volop kaarten verkrijgbaar!

norisring_12

Misschien is de kaartenhandelaar ook wel de eigenaar van deze Belgische Mercedes, die we bij ons hotel zagen staan. "Tout le monde mérite de devenir riche" - de hele wereld verdient het, rijk te worden, zo luidt het opschrift op de achterruit. Maar of dat nou door zwarte handel met toegangskaarten moet gebeuren...

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet