Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Supercar Challenge

DSC: Lange safetycar-situatie geeft race op Spa andere wending

start_dsc_spa

Martin Short heeft de eerste race van de Dutch Supercar Challenge tijdens het Euro Races weekend op Spa Francorchamps. In de race, die gekenmerkt werd door een lange safetycar-situatie en een rode vlag op het einde, was de Engelsman de ETEC-Viper van het duo De Graaff/Ribbens en de Mosler MT900 GT3 van Berry van Elk te snel af. In de Supersport I-divisie won Michael Donovan, voor het duo Köhler/Haane. Pieter Dubois en René Wijnen eindigden op de derde positie, ondanks een spin van Dubois in het tweede gedeelte van de race. In de Supersport II-divisie boekten Milko Tas en Bob Herber, na een drive-through penalty van Bert van de Zweerde, hun eerste overwinning van het seizoen. Ook in de Sport-divisie ging de overwinning naar een nieuweling, hier was Laurens de Wit de gevierde man.

Tekst en foto's: DSC

short

Bij de start van de race was Cor Euser goed weg, waarbij hij gevolgd werd door Nicky Pastorelli in de Omega V8Star en Martin Short in de Mosler MT900 GT3. Short slaagde er echter in de eerste ronde al in om Pastorelli voorbij te gaan waarna hij al snel aansluiting vond bij koploper Euser. Achter de drie koplopers verloor Berry van Elk zijn vierde positie al in La Source aan de ETEC-Viper met Philippe Ribbens achter het stuur.

Cor Euser kon in de beginfase van de race niet weglopen bij Short en moest lijdzaam toezien dat Short hem al snel voorbij ging. Het zat Euser niet mee, want nadat Short hem voorbij was gegaan moest Euser zijn Marcos LM600 met een kapotte accu in de pitstraat parkeren.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet