Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Supercar Challenge

DSC: Dutch Supercars met vol veld naar Spa

480_dsc_kwal

Na twee raceweekenden op Circuit Park Zandvoort is het voor de Dutch Supercar Challenge weer tijd om zijn vleugels uit te slaan. Komend weekend staat namelijk alweer het vijfde raceweekend van dit seizoen op het programma, ditmaal op F1-circuit Spa Francorchamps in België. Alle divisies van de DSC komen in actie op het Ardennencircuit, waardoor de klasse een startveld van maar liefst zestig auto’s kent. Het programma op Spa is komend weekend bomvol, met naast de DSC bijvoorbeeld ook de FIA Formule 2, het International GT Open, de Britcar en het European F3 Open. Bovendien is de toegang tot het evenement gratis.

Tekst: PR

In de GT-divisie van de Dutch Supercar Challenge gaat de titelstrijd tussen twee zeer ervaren coureurs. Cor Euser met zijn Marcos LM600 en de Engelsman Martin Short met de Mosler MT900 GT3 zijn het gehele seizoen al zeer aan elkaar gewaagd en hebben beiden al enkele overwinningen op hun naam staan. De concurrentie ligt echter op de loer, want tijdens de laatste races op Zandvoort bleek dat de concurrentie op de deur aan het kloppen is bij de koplopers. Zo reed Berry van Elk een tijdje aan kop tijdens de zaterdagrace op Zandvoort en was Francesco Pastorelli in de Ferrari F430 GT3, die hij deelt met Rick Abresch, de absolute smaakmaker tijdens de race op zondag. Op Spa Francorchamps verschijnt Meindert van Buuren aan de start met de Ferrari F430 GT3 van Abresch. Abresch zelf debuteert met zijn nieuwe Porsche 997 RSR. De koplopers in het kampioenschap hebben door hun goede resultaten in de eerste races veel resultaatseconden, waardoor ze een extra ‘handicap’ hebben tijdens de races op Spa Francorchamps. Alle ingrediënten dus voor een spannend weekend in deze klasse.

Supersport 1
In de Supersport I-divisie is Henk Thuis nog steeds de te kloppen man. ‘Mister Intrax’ presteert het gehele seizoen al uitermate goed en wist dit jaar al drie overwinningen te boeken. Twee daarvan waren op Spa Francorchamps, tijdens de eerste races van de DSC dit seizoen. Thuis krijgt vanaf Spa Francorchamps bovendien hulp, want zijn teamgenoot Jochen Habets gaat samen met Thuis een nieuw duo vormen. Dat belooft dus wat voor de races komend weekend, al zal de concurrentie er alles aan gaan doen om Henk Thuis en Jochen Habets van de overwinning af te houden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet