Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Superleague Formula

Superleague Formula: Met Ho Pin Tung en Yelmer Buurman nog meer Nederlanders in Superleague Formula

Alsof het echt voetbal betreft. Vlak voor de eerste wedstrijd gonst het niet alleen van de geruchten maar de transfermarkt draait ook op volle toeren. In de Superleague Formula vallen steeds meer namen op hun plek. Met nog een paar dagen te gaan voor de openingsrace in het 2009 Superleague Formula by Sonangol seizoen is bekend geworden dat Yelmer Buurman komend seizoen in de auto van RSC Anderlecht plaatsneemt. Tevens werd vandaag bekend dat Ho-Pin Tung uit gaat komen voor Atletico Madrid. Met deze bekendmakingen is de grid van het nieuwe Superleague-seizoen volledig, komend weekend komen in totaal 18 wagens aan de start op het Franse Magny-Cours.


Tekst PR

anderlecht

Yelmer Buurman en Ho Pin Tung in Superleague Formula
Buurman, vorig jaar nog uitkomend voor PSV Eindhoven, over zijn " transfer" naar de Belgische club:"Ondanks dat ik het heel jammer vind dat ik niet meer voor PSV uitkom ben ik heel erg blij met deze plek bij Anderlecht. Ik heb heel veel zin in het nieuwe seizoen en om met het race-team Zakspeed samen te werken.De verwachtingen zijn hoog, zowel bij mijzelf als het team."Magny-Cours is bekend terrein voor de Nederlander: "Ik ken dit circuit goed, heb hier al meerdere maal gereden, waaronder in de F3 en GP2.Ik heb hier ook altijd goed kunnen presteren maar tot nu toe nooit gewonnen. Het wordt dus tijd dat ik eerste word op dit parcours."

De laatste toevoeging op de startgrid van de Superleague Formula is die van Ho-Pin Tung. Tung is in het bezit van zowel een Nederlands als een Chinees paspoort en is geboren in Velp, Nederland. Toch is hij geen volbloed Nederlandse racer, omdat hij een Chinees-Zhejiangnese achtergrond heeft. Hij rijdt daarom ook onder een Chinese licentie. Tung kwam de afgelopen jaren uit in de GP2 en in de A1GP en was in 2003 de eerste Chinees die een F1-wagen mocht besturen tijdens een test voor Williams. Tung gaat in de Superleague uitkomen voor het Spaanse Atletico Madrid.

Alle coureurs en clubs op een rijtje:
2 Pedro Pertiz - Sporting Clube de Portugal
3 Giorgio Pantano - AC Milan
4 Duncan Tappy - Galatasaray
5 PSV - Dominick Muermans
6 Al-Ain FC - Miguel Molina
7 Flamengo - Enrique Bernoldi
8 Anderlecht - Yelmer Buurman
9 Olympiacos - Davide Rigon
10 FC Basel - Max Wissel
14 Corinthians - Antonio Pizzonia
15 Atlético Madrid - Ho-Pin Tung
16 FC Porto - Tristan Gommendy
17 Glasgow Rangers - John Martin
19 Tottenham Hotspur - Craig Dolby
21 Liverpool FC - Adrián Vallés
22 AS Roma - Jonathan Kennard
24 FC Midtylland - Kasper Andersen

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet