Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Clio Cup

Clio Cup: Landmachtdames op titelkoers (lang)


480_addie_actie_2_5336

Addie van de Ven pakte vanaf pole de kop, voor Sandra van der Sloot en Marcel Duits. Na de eerste ronde wilde Sheila (zesde) de voor haar rijdende Ronald Morien passeren in de Tarzanbocht. “Maar toen zag ik de gele vlag, die werd gezwaaid voor de stilstaande auto van Hans Bos. Ik wilde daarom Ronald zijn plek teruggeven.” De achtervolgende Robert van den Berg zag zijn kans en wilde van deze actie profiteren door zich ook langs de jongedame te werken.

480_spin_berg_2_9244

Dat ging mis; Sheila raakte de auto van Robert, waarna de Harders Plaza Clio in de Hugenholtzbocht achterstevoren ging. Sheila gaf toe dat ze Robert even had geraakt in de hitte van de strijd. Robert: “Ik remde al af en stuurde in, mijn auto was op dat moment ‘licht’ aan de achterkant. Toen kreeg ik een klein tikje aan de achterzijde, dat was genoeg om achterstevoren te gaan.”

Top vier profiteert
De top vier profiteerde door afstand te nemen. Vanaf de derde ronde moest vierde man Melvin de Groot iets lossen. Kort daarna leek Sandra even stil te vallen in de S-bocht. Raceleider Addie nam daardoor een kleine voorsprong, Marcel Duits zag zijn kans schoon om de tweede plaats over te nemen. “De auto brak uit op een baangedeelte waar het plotseling glad was”, aldus Van der Sloot. “Zonde, maar zoiets kan gebeuren.” Addie won, voor Marcel en Sandra, die daarmee haar vierde podiumplek op rij behaalde.

480_blij_rhesus_2_5354

Ook Addie werd verrast door het gladde gedeelte in de S-bocht. “Ik had er ook even last van. De baan was verraderlijk glad, het was een kwestie van goed opletten”, vond hij. Hij was blij met zijn zege en met de tweede plaats van zijn goede vriend Marcel Duits.

480_blijdschap_addie_2_5358

“Ik ben tijdens de Paasraces erg geschrokken van de crash van Marcel. Ik zag zijn auto wel, maar ik wist helemaal niet wat er met hem aan de hand was. Ik vind het leuk dat hij nu tweede is geworden.”

480_blijdschap_marcel_2_5375

Duits had een ‘superauto’, vond hij. “In het begin hebben we elkaar niet aangevallen om te proberen om weg te rijden bij de rest. Mijn doel was het podium. Helaas voor Sandra gleed zij even weg, waardoor ik de tweede plaats kon overnemen.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet