Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

FIA GT: Dennis Retera test Lamborghini in Oostenrijk

Afgelopen woensdag 5 oktober heeft Dennis Retera samen met Peter Kox op de Salzburgring getest in een Lamborghini van REITER Engineering. De talentvolle coureur van Stichting CHART bereidt zich hiermee nu al voor op het volgende seizoen. Met warme banden op het uiteindelijke droge circuit bleek Retera zich prettig te voelen in de Lamborghini. Peter Kox die rijdt in het Lamborghini team van REITER Engineering zette 1.23.4 als snelste tijd neer. Dennis Retera mocht zeer tevreden zijn met zijn 1.24.9 op het 4,2 kilometer lange circuit. De test bleek hiermee voor allen een geslaagde te zijn.

Tekst en foto's: PR

 retera2

Dennis Retera komt dit seizoen voor Stichting CHART uit in de Formule Ford in het Nederlands en Benelux kampioenschap. Twee weken geleden werd Retera kampioen in de Formule Ford Benelux klasse. Zaterdag over één week kan hij in de Formule Ford ook het Nederland kampioenschap binnen halen.
Stichting CHART wil Retera volgend seizoen zijn debuut laten maken in de Formule 3. Om de ervaring van Retera te verbreden en als voorbereiding ging Retera samen met Kox naar Oostenrijk.

Dennis over zijn ervaring in de Lamborghini: "Het was een super gave ervaring! Het was voor mij de eerste keer in een tourwagen en dan meteen een GT auto, ongelofelijk! Ik heb 25 rondes gereden in de Lamborghini Murciallago van Reiter Engineering op de Salzburgring. Waar ik 1.5 seconden langzamer was dan Peter Kox, fantastisch!"

 retera1
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet