Sportscars

Sportscars: Biela en Pirro winnen titel in ALMS

Audi-coureurs Frank Biela en Emanuele Pirro hebben de kampioenstitel behaald in de American Le Mans Series (ALMS). Na hun overwinning tijdens de op één na langste race in het kampioenschap, de 1000 kilometer-race "Petit Le Mans" op het circuit van Road Atlanta in Braselton in de staat Georgia, zijn ze niet meer in te halen door de concurrentie.

Tekst: René de Boer

Voor zowel Biela als Pirro betekent de titel hun tweede kampioenschap in de ALMS. Biela werd twee jaar geleden al kampioen, samen met zijn land- en merkgenoot Marco Werner, terwijl Pirro in 2001 de ALMS-titel behaalde.

Ditmaal won het Audi-duo met de relatief grote voorsprong van twaalf ronden. Dat was mede te danken aan een aanrijding in de eerste ronde van de wedstrijd, waarbij de andere Audi R8 met JJ Lehto, de van pole gestarte Zytek van Shinoda/Chilton en de Lola van James Weaver betrokken waren. Daarmee liep de voornaamste concurrentie al een flinke achterstand op. De tweede plaats in de race was uiteindelijk voor Chris Dyson en Guy Smith met een Lola.

Op de derde plaats eindigden Oliver Gavin, Olivier Beretta en Jan Magnussen met de Corvette C6-R, die daarmee voor het tweede jaar in successie de GTS-klasse wonnen. Ze eindigden voor de Aston Martin-combinatie David Brabham, Darren Turner en Jonny Kane. Peter Kox werd met zijn Aston Martin-teamgenoten Pedro Lamy en Tomas Enge vijfde in de klasse en elfde overall. De overwinning in de GT-klasse ging naar Henry Stanton, Patrick Long en Jörg Bergmeister met een Porsche 911 GT3 RS.