Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Lex Joon snelste in kwalificatie Main Event

me_kwzo_joon
Lex Joon

Lex Joon heeft tijdens de kwalificaties voor de Main Event in de Top Fuel klasse met 4,833 seconden de snelste tijd voor zich opgeëist. In de Pro Modified klasse deed Robert Joosten goede zaken door in zijn laatste poging naar de 6de kwalificatiepositie te rijden. Op zaterdag was de baan van Santa Pod al goed voor recordtijden, op de tweede kwalificatiedag leken in diverse klassen de grenzen helemaal zoek.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings


Lex Joon reed zijn 4,833 seconden in de derde kwalificatierun op zondagochtend. De Nederlander bleef daarmee Risto Poutiainen (4,839 seconden) een fractie voor. Op een derde plaats volgt de nummer één van zaterdag, Micke Kagered terwijl regerend kampioen Andy Carter niet verder kwam dan een vierde positie. Joon moet het in de eerste eliminatieronde opnemen tegen Jon Webster.

me_kwzo_joosten
Robert Joosten

In de Pro Modified klasse had Robert Joosten ook in de derde kwalificatierun grote moeite om zijn Pro Dutch Corvette van de startlijn te krijgen. Na wat aanpassingen in de set-up viel de puzzel in elkaar en zette Joosten een tijd van 6,20 seconden op de klokken, goed voor de zesde plaats. De snelste tijd van Andy Robinson van zaterdag (6,10 seconden) werd niet meer verbeterd.

me_kwzo_meihuizen
Marc Meihuizen

Marc Meihuizen slaagde er niet in zijn tijd aan te scherpen en zakte daarmee terug naar de 12de positie. Problemen waren er voor Henri Joosten (17de gekwalificeerd) die in de derde run motorische schade opliep en de Main Event verder voor gezien moet houden. Robert Koper kwam pas in de vierde kwalificatierun voor het eerst in actie en bleef steken op de 20ste plaats.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet