Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Belcar

Belcar: Eurotech Racing vertrekt met enorme kater uit Spa

 eurotech_spa

Alle goede bedoelingen ten spijt was het bij de Belcar race tijdens het Racing Festival op het circuit van Spa-Francorchamps al snel over voor Eurotech Racing. Op het moment dat het deelnemersveld de Raidillon opvloog begonnen de motorproblemen voor de Marcos Mantis. Danny van Dongen restte geen andere actie dan de auto langs de kant te zetten.

Tekst en foto: PR

“Bij Blanchimont ging de rode lamp van de oliedruk aan. Ik kon niets anders doen dan de auto aan de kant parkeren en de motor uitzetten. Dit is enorm balen voor het kampioenschap, zo’n streepresultaat. Ik hoop dat de schade een beetje beperkt blijft, want de deelnemers in het kampioenschap zitten enorm dicht bij elkaar. Wim en ik hadden ons erg veel van deze race voorgesteld. We zijn vreselijk teleurgesteld”, aldus een aangeslagen Danny van Dongen.

In de kwalificatie verliep het allemaal op rolletjes en was er geen enkele indicatie voor de later optredende motorproblemen. Danny van Dongen blikte tevreden terug op de kwalificatie voor de 6e manche Belcar tijdens het Racing Festival op het circuit van Spa-Francorchamps. “We reden een goede tijd in de stromende regen, ’s middags zou het pas aan het einde van de tweede sessie opdrogen. De auto had een goede set-up en we konden zonder problemen aan de kwalificatie deelnemen. De tijd bleef staan. Het was alleen jammer dat Koen Wauters zaterdagmiddag nipt over onze tijd heen ging, waardoor Wim Noorman en ik net buiten de top 10 op de startgrid vielen. Maar dat wordt morgen dus gewoon een kwestie van goed doorrijden!” Het zou echter anders lopen voor de équipe van Eurotech Racing.

Voorlopige uitslag Belcar Racing Festival;
1. Goossens-Hart, Chevrolet Corvette C5-R - 43 ronden.
2. Menten-Bouvy, Porsche GT2-R +4,950.
3. Longin-Couwberghs, Porsche 996 Biturbo +35,686.
4. Kuismanen-Vosse, Chrysler Viper GTS-R +54,528.
5. Penders-Lamot, Porsche 996 GT3-RS +1:02,413
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet