Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Tweede zege op rij voor Del Worsham

bristol_worsham
Foto NHRA

Na zijn zege van twee weken geleden in Madison heeft Funny Car-piloot Del Worsham ook de wedstrijd in Bristol op zijn naam geschreven. In de Top Fuel klasse ging de winst naar Tony Schumacher. Voor zowel Worsham als Schumacher was het een fraaie teamprestatie. Beide rijders kregen in één van de voorronden met een forse motorexplosie te maken waardoor de crew hard aan de slag moest om hun rijder binnen de reglementair toegestane tijd weer aan de start te brengen. In de Pro Stock klasse was Mike Edwards met een eerste kwalificatiepositie, snelste tijd in de eliminaties en overwinning oppermachtig.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheeelings, NHRA


De tweede zege op rij kon door zowel het Funny Car als Top Fuel-team van Alan Johnson Al-Anabi Racing uitbundig worden gevierd. In de halve finale werd Del Worsham in zijn run tegen Tim Wilkerson op de finishlijn verrast door een motorexplosie die veel schade aanrichtte. Omdat Larry Dixon met de Top Fueler van het Alan Johnson Al-Anabi team al was uitgeschakeld sprongen zijn monteurs meteen bij om de Toyota op tijd voor de finale op orde te krijgen. Worsham zette de kroon op het werk door in 4,075 seconden, nota bene de allersnelste tijd van het hele weekend, Tony Pedregon het nakijken te geven en zo de tweede overwinning op rij voor het team binnen te halen. Pedregon had de eindstrijd bereikt door in de andere halve finale Ashley Force, de nummer één uit de kwalificaties terug te wijzen.

bristol_worsham_p
Del Worsham

Overigens mocht het Al-Anabi team van sjeik Khalid Bin Hamad Al Thani nog een keer het podium betreden. In de Pro Modified klasse ging de zege naar Burton Auxier met zijn Al-Anabi ’67 Camaro. Daarvoor moest hij in de kwartfinale afrekenen met de nummer één uit de kwalificatie, zijn teamgenoot Mike Castellana!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet