Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Force of Habit Camaro in Nederland

vegter_pm_camaro_ready1

David Vegter heeft zijn Pro Modified ’67 Camaro in huis. Het werk van bouwer Andy Robinson zit erop en nu is het aan het Team Force of Habit zelf om in de komende weken de finishing touches aan te brengen.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Team Force of Habit


Uiteindelijk werd het toch nog iets later dan gepland maar de in Engeland bij Andy Robinson Racecars gebouwde ’67 Camaro staat nu in Aalsmeer. In de komende weken moet er op de thuisbasis van het Team Force of Habit nog wel het nodige aan de auto gebeuren. De motor moet voor een paar updates uit de auto, de koppeling is nog niet klaar en de datalogger moet nog worden geïnstalleerd. Het is de bedoeling dat de motor over een week of drie zijn eerste toeren gaat draaien waarna David Vegter tijdens de Summer Nationals van 13 en 14 juni op Santa Pod met de Pro Mod Camaro zijn eerste meters hoopt te maken. Hoe het seizoen er verder uit gaat zien hangt onder andere af van de eerste testresultaten maar de wedstrijden in Drachten staan zeker op de kalender.

vegter_pm_camaro_ready2

Met David Vegter als rijder en zijn broer Jos als crewchief was het Team Force of Habit eerder succesvol in de klassen Super Gas en Super Comp. Na Robert Joosten, Marc Meihuizen, Robert Koper en Henri Joosten heeft Nederland er met David Vegter en zijn ’67 Camaro een vijfde Pro Modified auto en rijder bij.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet